Esports 30/01/2018

L'Espanyol traspassa Javi Fuego al Vila-real

El club blanc-i-blau ingressarà prop de 750.000 euros i s'estalviarà una fitxa important

Roger Requena
3 min
Fuego deixa l'Espanyol un any i mig després de la seva arribada

BarcelonaL'Espanyol i el Vila-real han tancat el traspàs del migcampista Javi Fuego al conjunt castellonenc. Després d'un període de negociació, el club ha pres la decisió d'acceptar l'oferta definitiva del Vila-real, d'aproximadament uns 750.000 euros -l'asturià va costar 1 milió l'estiu de 2016- i, per tant, Fuego emprendrà una nova aventura professional després d'un any i mig a les files blanc-i-blaves. A més de la quantitat ingressada per l'experimentat jugador, l'Espanyol s'estalvia una de les fitxes més importants de la plantilla -en l'any i mig que li quedava, li haurien pagat uns tres milions- per la qual cosa torna a tenir un cert marge salarial per afrontar altres operacions. El club espanyolista intentarà buscar-li un substitut en les pròximes hores, abans que es tanqui el mercat hivernal. Fuego havia sigut una petició expressa de Quique Sánchez Flores, que ara perd un dels jugadors més utilitzats. Després del partit contra el Leganés, el tècnic havia lamentat la pèrdua: "Estem orfes de líders, i Fuego n'és un". Aquesta venda ha acabat d'evidenciar el divorci públic entre el tècnic i el club. L'Espanyol i el jugador consideraven que era una bona operació per ambdues parts, però Quique no ho veia així, ja que perdia un puntal al mig del camp.

"A aquestes altures de la meva carrera, era una oportunitat que no podia refusar", ha explicat Fuego, que en el tram final de la seva carrera firmarà un contracte encara més important en l'apartat econòmic amb un equip on podrà disputar competició europea. "Estic amb molta il·lusió, la il·lusió d'un nen", ha confessat el migcampista, que aquest mateix dimarts ha completat el primer entrenament amb els seus nous companys.

L'asturià ha defensat la samarreta blanc-i-blava en 51 partits oficials -ha arribat a jugar el 71% dels minuts totals-, en què ha aconseguit un gol. El club agraeix al migcampista el seu esforç i compromís, i destaca la seva professionalitat mentre s'ha vestit de blanc-i-blau. També li desitja molta sort en la seva nova etapa professional i personal a Vila-real, on el jugador desitjava prosseguir la seva carrera. Fuego, de 34 anys, firma per aquesta temporada i dues més amb el conjunt castellonenc, que el presentarà aquest dimarts al migdia. Fuego és el quart jugador que marxa de l'Espanyol en aquest mercat d'hivern després de Diop (lliure a l'Eibar), Álvaro (cedit al Nàstic) i Hernán (cedit a l'Alabès). I podria no ser l'últim, ja que també Marc Roca està buscant una sortida per jugar cedit. Després de no concretar-se l'interès per part de diferents clubs, a segona podria trobar una sortida al Còrdova, un dels candidats més propers a endur-se'l fins a final de curs.

Carlos Sánchez, l'opció per suplir Fuego

La plaça vacant que deixa Fuego al mig del camp la podria suplir el migcampista colombià Carlos 'La Roca' Sánchez, jugador de 31 anys (al febrer en fa 32) de la Fiorentina que arribaria com a cedit fins a final de curs. Sánchez és un pivot que destaca pel seu físic, i que coneix la Lliga, ja que va jugar 31 partits a Primera amb l'Elx la temporada 2013-14. Aquest curs, a Itàlia, ha disputat 9 partits de Lliga i dos de Copa. Anteriorment, el colombià ha jugat en conjunts com Danubio i River Plate (Uruguai), Valenciennes o Aston Vila. La Fiore ha incorporat a Bryan Dabo, migcampista físic de 25 anys d'un perfil molt similar, el que obre les portes a la sortida de Sánchez, suplent aquest curs amb el conjunt violeta.

Montolio torna a l'Espanyol

En l'operació de Fuego hi entra, a cost zero un lateral dret del filial groguet, Genís Montolio, que firma fins el 30 de juny de 2019 amb dues temporades més d'opcional. Barceloní de 21 anys, va passar pel planter espanyolista, on va marxar en edat d'aleví. Ja ha debutat amb el primer equip del Vila-real en un partit d'Europa League (el passat 7 de desembre, contra el Maccabi Tel Aviv). En principi, Montolio reforçarà l'Espanyol B. El lateral va arribar al Vila-real el 2012 després de dues etapes al Barça i al Cornellà.

Genís Montolio torna a l'Espanyol per reforçar el filial
stats