DOPATGE
Esports 06/08/2013

L'informe sobre el dopatge alemany esquitxa Bach, un dels candidats a presidir COI

Thomas Bach s'ha compromès a encarregar l'anàlisi de l'estudi sobre el dopatge a Alemanya a una comissió independent

Efe
1 min
Thomas Bach, un dels candidats a presidir el COI / JOHN MACDOUGALL / AFP PHOTO

BerlínLes revelacions sobre el presumpte programa de dopatge amb suport des de l'Estat a l'Alemanya occidental han esquitxat el president de la Confederació Olímpica de l'Esport Alemany (DOSB), Thomas Bach, un dels candidats a presidir el Comitè Olímpic Internacional (COI).

"Han de sortir a la llum els noms", ha reclamat aquest dimarts el president de la Federació Alemanya d'Atletisme, Clemens Prokop, després que es va penjar a internet l'exhaustiu informe realitzat per un equip científic, tot i que sense revelar-ne identitats.

Prokop considera que amb això es genera una espècie de "sospita general" contra els atletes de l'Alemanya occidental, mentre des de l'àmbit esportiu s'acusa la DOSB d'ocultar informació.

L'estudi, titulat 'El dopatge a Alemanya des de 1950 fins avui', va ultimar-se el març del 2012 i, segons sembla, en la seva versió original contenia més informació, inclosos noms, que ara no s'han publicat.

En declaracions a la televisió pública alemanya ZDF, Bach s'ha compromès a encarregar l'anàlisi d'aquest estudi a una comissió independent que encapçalarà l'exjutge del Tribunal Constitucional, Udo Steiner.

No obstant això, des de l'estament esportiu i polític s'ha criticat que amb això no n'hi ha prou, sinó que s'ha de procedir a la persecució dels responsables del programa per la via penal, tal com es va fer amb els del dopatge massiu de l'Alemanya comunista després de la caiguda del Mur de Berlín.

Les revelacions sobre el dopatge a l'Alemanya occidental van començar el cap de setmana, a través dels mitjans, i van quedar després penjades a internet per la mateixa DOSCB.

stats