El Liverpool guanya patint i perd Salah, lesionat (2-3)

L'equip de Klopp encara aspira a poder guanyar la lliga anglesa

Adrià Fernández
El Liverpool guanya patint però perd Salah, lesionat (2-3)

BarcelonaEl Liverpool ha evitat viure una setmana horrible. Després de caure al Camp Nou per 3-0 en l'anada de les semifinals de la Champions, aquest dissabte ha guanyat per 2-3 al camp del Newcastle i encara somia amb guanyar la primera lliga anglesa en més de 26 anys.

El Liverpool queda dos punts per sobre del Manchester City de Guardiola (94 a 92), però el City haurà de jugar dos partits, contra el Leicester City a casa i contra el Brighton fora de casa. Al Liverpool només li queda un partit, en canvi. Van Dijk ha fet el 0-1 als 13 minuts, però Atsu ha trigat ben poc a empatar. Als 28 minuts Salah ha marcat el segon gol visitant.

L'empat del Newcastle ha arribat a la segona part gràcies a Rondon, un segon temps en què Salah s'ha hagut de retirar amb llitera, plorant, després de rebre un fort cop al cap del porter local Dubravka. El davanter d'Egipte es podria perdre el partit de dimarts contra el Barça. Un partit que tampoc podrà jugar segurament Firmino, tal com va confirmar Jürgen Klopp. Origi, que ha entrat per Salah, ha marcat el 2-3 per als 'reds' a falta de cinc minuts.

Diferents prioritats

Amb la tornada de les semifinals de la Champions League a la cantonada, el Liverpool ha prioritzat la Premier League a la competició europea. És la diferència entre fer els deures a temps, assegurant-se la lliga tres jornades abans, o jugar-se-la fins al final. El Barça, amb la lliga al sac, s'ha pogut permetre jugar el partit de lliga amb un equip de circumstàncies, mentre que els 'reds' han sortit pràcticament amb l'onze de gala.

Ernesto Valverde ha viatjat a Balaídos sense Ter Stegen, Piqué, Suárez, Messi, Jordi Alba i Sergi Roberto per decisió tècnica, i sense Rakitic ni Busquets per sanció. El Txingurri també ha deixat a la banqueta Lenglet, Vidal i Coutinho, que apunten a titulars a Anfield. Jürgen Klopp no ha pogut comptar amb Nabi Keïta, lesionat al Camp Nou, ni Roberto Firmino, que no ha sigut convocat per al partit de lliga i té molt complicat arribar al partit de tornada. El tècnic alemany ha optat per Sturridge a la punta de l'atac, i també ha donat entrada al lateral dret titular Alexander-Arnold, i ha deixat el capità Milner i el central Matip a la banqueta en beneficide Henderson i Lovren.

El partit ha començat d'allò més mogut al St. James Park, amb tres gols i un pal en menys de mitja hora. Als 13 minuts, Van Dijk ha obert la llauna rematant de cap tot sol un servei de córner. Set minuts després, Atsu ha posat la por al cos dels 'reds' aprofitant un rebot dins l'àrea, quan Arnold ha salvat amb el colze sobre la línia un xut anterior de Rondón. Els de Rafa Benítez s'han fet grans i Ayoze ha estavellat una pilota al pal. La resposta del Liverpool ha arribat tot seguit en forma de gol. Salah ha situat l'1-2 rematant una pilota mossegada que servia Alexander-Arnold des de la dreta: el seu gol número 100 en lligues europees.

A la represa, Rondón ha tornat a posar la igualtat en el marcador del St. James Park. El xut de voleia del veneçolà ha anat directe a la base esquerra de la porteria, imparable per a Alisson. Klopp ha donat descans a Wijnaldum amb el 2-2 al marcador, donant entrada a Shaqiri. L'holandès, que apunta a titular en la tornada de la Champions i l'entrada del suís, ha sigut una declaració d'intencions per no dir adeu a la lliga definitivament. Totes les alertes s'han encès quan Salah ha caigut a terra estabornit després de topar amb el porter local. L'egipci ha hagut de marxar amb llitera i entre llàgrimes. La possible baixa de l'egipci i la de Firmino, que encara arrossega molèsties, pot acabar condicionant el bitllet a la final de la Champions. A la desesperada, Klopp ha donat entrada a Milner pel central Lovren, conscient que la Premier se li escapava. A falta de quatre minuts, Origi ha empès de cap al fons de la xarxa una falta lateral servida per Shaqiri, i ha situat el 2-3 definitiu.

Amb aquesta victòria 'in extremis', els 'reds' se situen amb 94 punts a la Premier, dos més que el Manchester City, que dilluns disputarà el seu partit contra el Leicester a l'Etihad Stadium. La Premier, per tant, es decidirà a l'última jornada unificada a les 16 h, en què el Liverpool rebrà els Wolves i el City visitarà l'estadi del Brighton. La Champions, en canvi, es decidirà aquest dimarts a les 21 h.