FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 25/02/2018

Guardiola: "Abans que entrenador, soc persona. El llaç groc estarà amb mi fins al final"

El tècnic no s'arronsa i porta el llaç groc a Wembley per a la final de la Copa de la Lliga

Ara
3 min
Pep Guardiola

BarcelonaUnes hores abans de la final de la Copa de la Lliga, els membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Londres, van arribar a les rodalies de l’estadi de Wembley i van començar a repartir els llaços grocs que havien estat preparant tota la nit. “Molts ja saben el significat, altres encara no. Ens pregunten si som catalans i els expliquem que el nostre és un moviment pacífic, que volem reivindicar el dret de dir la nostra, de lluitar pel nostre suport” explicava un dels membres del CDR, que ja porta més de 15 anys vivint a la capital britànica. “El gest de Guardiola és d’un gran valor, ara molta gent coneix el que passa amb els Jordis, amb els presos. I no ho poden entendre” reflexionava sobre l’entrenador del Manchester City. “Ens sembla injusta, però ja sabia al que s’exposava. Ell està disposat a acceptar qualsevol sanció que li vingui; això serà millor que estar a la presó per motius polítics” afegien.

Pocs dies després de saber que la Federació anglesa (FA) li obria un expedient per portar un llaç groc, el tècnic del Manchester City el va portar de nou. Quan va arribar a Wembley, ja el portava, sobre un jersei, a sota l’americana, però ben visible. El tècnic també va portar un altre símbol, a l’americana, en aquest cas una figura humana que reivindica la lluita contra el càncer de pròstata. Així va saltar a la gespa acompanyant els jugadors, per participar a la cerimònia per escoltar l’himne britànic, ja que a les copes angleses els tècnics es situen al costat dels futbolistes, a l’inici del partit. Durant el matx, una gran bufanda va tapar en part el llaç groc, que va tornar a lluir amb claredat quan va rebre la copa a la cerimònia d’entrega del trofeu. “Abans que un entrenador, soc una persona. Si he trencat les normes, accepto la multa. El llaç groc estarà sempre amb mi fins al final. És per ajudar a gent que no han fet res malament, només tenir una opinió pròpia” va deixar clar Josep Guardiola al final del partit, a la sala de premsa, amb el llaç ben visible, després de guanyar el seu primer títol a Anglaterra amb el City. Alguns dels membres del cos tècnic, com el seu ajudant Manel Estiarte, medallista olímpic en waterpolo, també portava un llaç que s’havia preparat per a aquesta ocasió. "Jo sempre em poso en el lloc de la gent; gent a la qual han privat de llibertat i que l'únic que han fet és demanar votar. Porten a la presó 145 dies per expressar les seves opinions" ha afegit Guardiola.

Els llaços grocs es van poder veure a tota la zona d’aficionats del Manchester City. En part, per la feina del Comitè de Defensa de la República Catalana, que proveïts de bosses de plàstic, van donar 6.000 llaços als aficionats del City, tot i que molts aficionats anglesos van decidir portar-ne ells mateixos, en gest de solidaritat amb el seu tècnic. “Segurament no m’hauria interessat gens per l’actualitat política d’Espanya, però ara ho he fet i no acabo d’entendre algunes coses. No soc un expert, però en el fons, dono suport a Guardiola ja que té tot el dret a dir la seva, especialment quan ho fa sempre d’una forma educada” explica en Jack, un aficionat que porta més de 30 anys seguint el City. I va preparar a casa el seu propi llaç.

En tenir un expedient obert, Guardiola haurà d’esperar per veure si aquesta setmana la Federació el castiga amb una multa econòmica. Des de el City es manté un diàleg amb la Federació per tal d’intentar arribar a un acord que eviti sancions al seu tècnic..

stats