SEGONA DIVISIÓ
Esports 22/06/2014

Abarán, Mollerussa i Llagostera, tres històries de viles petites amb un equip a Segona A

Dos dels tres equips de ciutats amb menys de 10.000 habitants que han arribat a Segona són catalans

Toni Padilla
2 min
El Llagostera celebra l'ascens a Segona A / TWITTER @UELLAGOSTERA

BarcelonaEl Llagostera s'ha convertit en el tercer equip d'una població amb menys de 10.000 habitants que arriba a la segona divisió espanyola. L'equip presidit per Isabel Tarragó ha aconseguit sis ascensos en 10 anys després de superar el Nàstic en el darrer partit del play-off.

El primer equip d'una vila petita que va arribar a Segona va ser l'Abarán, equip murcià. El juny del 1963 el CD Abarán va aconseguir un sorprenent ascens, després de guanyar el seu grup. Després, va derrotar el Racing de Ferrol i el Béjar Industrial de la província de Salamanca. L'Abarán va aconseguir evitar el descens la primera temporada a Segona. Va jugar la promoció per mantenir la categoria contra l'Extremadura d'Almendralejo. La temporada 1964/65 però, va quedar cuer, baixant a Tercera (llavors no existia la Segona B) el mateix any que el Sabadell va pujar a Primera. Actualment Abarán passa dels 10.000 habitants, però el 1963 en tenia tot just 8.000.

El segon equip en aconseguir una fita similar va ser el Mollerussa. La temporada 1987/88 el Mollerussa va acabar en la segona posició del grup II de Segona B, aconseguint l'ascens a Segona. Amb homes com Horcajada, Moragues o el pare de Bojan Krkic, l'equip va quedar cuer en la seva única temporada a Segona. Aquell any, cinc equips de la categoria eren catalans (Figueres, Sabadell, Lleida, Barça B i Mollerussa). L'equip va sumar 11 punts, però va poder guanyar un dels dos derbis de la província de Lleida al camp d'esports. Actualment, la ciutat del Pla d'Urgell arriba als 15.000 habitants, però l'any de l'ascens en tenia 8.792.

I aquesta temporada 2013/14 ha arribar el moment del Llagostera. Si la temporada 1988/89 es va jugar un derbi lleidatà a segona, ara es viurà un derbi gironí entre el Girona i el Llagostera. El darrer derbi gironí a segona va ser aquell entre el Palamós i el Figueres, la temporada 1992/93.

stats