La Lliga més emocionant de les últimes dècades

L'Atlètic de Madrid torna a punxar, però manté una diferència mínima per continuar com a líder

Tello celebra l'empat a un al partit del Betis contra l'Atlètic de Madrid.

BarcelonaAmb tres equips en dos punts. Així està la Lliga a falta de vuit jornades perquè s'acabi. L'Atlètic de Madrid continua líder a la classificació, però amb només un punt d'avantatge sobre el Reial Madrid, gran beneficiat del cap de setmana, i dos sobre el Barça, que cau a la tercera posició. Els matalassers van tornar a punxar, aquesta vegada al camp del Betis (1-1), i confirmen que estan en disposició de perdre un títol que no fa tant semblava sentenciat al seu favor.

Pressionat per la victòria del Reial Madrid al clàssic de dissabte, l'Atlètic va sortir a la gespa del Villamarín amb ganes d'avançar-se ràpid, i ho va aconseguir al minut 5. Yannick Carrasco, que tornava a l'equip després de complir sanció a la jornada anterior, va aprofitar una bona passada d'Ángel Correa per batre Claudio Bravo en la primera oportunitat seriosa d'un partit que es va perdre Luis Suárez, màxim golejador matalasser, a causa d'una lesió muscular. L'Atlètic va estar a prop d'ampliar la renda amb una ocasió que Saúl va fallar amb tot de cara. En canvi, el Betis sí que va encertar al minut 20, quan Cristian Tello va rematar una centrada d'Àlex Moreno per situar l'empat. Els andalusos, que tampoc van poder comptar amb el seu ariet de referència –Borja Iglesias–, van apostar per un atac liderat per l'incombustible Joaquín.

Gairebé 19 anys més jove que el capità bètic és João Félix, que va haver d'abandonar el partit abans de la represa per una lesió. Més problemes per a Simeone, que va haver de posar a jugar Torreira, bastant menys talentós que el portuguès. Tot i la pèrdua, l'Atlètic va iniciar la segona part amb la intenció de dominar la pilota per acostar-se als dominis de Bravo. Però va ser el Betis qui va tenir les primeres ocasions per desempatar el marcador. La més clara va ser d'Emerson, que va rematar de cap sense oposició un córner servit per Fekir. Oblak, que surt a un mínim de dues aturades meritòries per partit, va salvar el 2-1 al minut 58. El porter eslovè també va intervenir decisivament per frustrar una altra oportunitat de Lainez, revulsiu del Betis a la segona part. L'Atlètic no va generar perill per a Bravo fins al temps afegit, en què el porter del Betis va treure una mà clau per evitar un gol agònic de Correa que no hauria fet justícia amb els mèrits dels dos equips.

Un calendari propici per al Madrid

Amb el calendari a la mà, el Madrid és l'aspirant a la Lliga que, sobre el paper, ho tindrà més fàcil a les jornades que queden. D'entrada, perquè els seus dos competidors encara tenen un enfrontament pendent. Barça i Atlètic de Madrid jugaran al Camp Nou el segon cap de setmana de maig un altre partit clau en la lluita pel títol, així que els blancs ja saben que com a mínim un dels seus rivals perdrà punts a la jornada 35. Fins a aquell possible escenari d'inflexió, i en paral·lel a la disputa de la Champions, els de Zidane hauran de resoldre compromisos de dificultat entre baixa i mitjana contra el Cadis i el Getafe lluny de Valdebebas i contra el Betis, l'Osasuna i el Sevilla a casa. De fet, el matx contra l'equip de Lopetegui, que coincidirà amb el Barça-Atlètic, és el més complicat per al Madrid en aquest tram final de competició estatal.

Més difícil ho tindrà l'Atlètic. A part del partit al Camp Nou, els de Simeone hauran de jugar, a les jornades 33 i 38, als estadis de l'Elx i el Valladolid, dos equips que estaran pugnant per evitar el descens a Segona. També visiten San Mamés i reben l'Osca, que des que el va agafar Pacheta està en dinàmica positiva. Per la seva banda, el Barça, que al clàssic va posar fi a una ratxa impressionant de victòries seguides lluny del Camp Nou, haurà de recuperar les sensacions prèvies a l'aturada de seleccions per superar l'Atlètic al duel directe i treure bons resultats en estadis històricament complicats com Mestalla (València), la Ceràmica (Vila-real) i el Ciutat de València (Llevant).