Futbol Català
Esports 15/02/2012

El Lleida Esportiu estrena mascota

El club ha batejat un drac com 'Lo Marraco Esportiu'

Redacció
1 min
Lo Marraco amb els benjamins del Lleida

LleidaEls responsables de l'àrea social del Lleida i de Lleida Sports & Events, David Freixes i Ramon Folguera respectivament, van presentar la nova mascota de l'entitat. "És una iniciativa enfocada cap als més menuts que té com a objectiu donar més color a la grada", va afirmar Freixes. "Aquest nou company estarà present en els partits que el primer equip jugui al Camp d'Esports i en els de la base. També ens acompanyarà en alguns dels actes que es duguin a terme", va explicar Folguera.

Els dos responsables de l'entitat blava van admetre que van escollir la imatge del Marraco perquè "és el símbol de la nostra ciutat, de Lleida. A més d'aquesta imatge tant nostra, també hem decidit que la mascota s'anomeni Lo Marraco Esportiu, ja que d'aquesta manera unim encara més la ciutat de Lleida amb el Lleida Esportiu", va dir Freixes. Després de la presentació de Lo Marraco Esportiu, els infants del Benjamí D i E, que durant tota l'estona van jugar amb la mascota del club, van dur a terme el seu entrenament habitual, però aquest cop sobre el principal escenari del club, el Camp d'Esports.

Un símbol lleidatà d'orígen basc

Marraco ve del basc i significa "drac". És un animal mitològic de Lleida que data del segle V abans de crist. Com a animal mitològic no ha existit mai i la seva representació és lliure. En l'Edat Mitjana aquesta figura d'animal monstruós circulava amb un vehicle en les processons del corpus. Forma part de l'extensa col·lecció de gegants de Lleida. L'actual representació es va construir el 1957 i presideix totes les celebracions populars.

stats