Esports 18/08/2016

Lochte, de medallista a fugitiu al Brasil

El nedador va denunciar un atracament, però al Brasil es creu que va mentir per protegir-se

T.p.
2 min
Ryan Lochte ha guanyat 12 medalles als Jocs, una a Rio de Janeiro, i forma part del relleu 4 x 200 lliure.

BarcelonaEls nedadors nord-americans que van afirmar haver sigut atracats amb una pistola, un d’ells Ryan Lochte, guanyador de 12 medalles olímpiques, van inventar-se la versió dels fets, segons investigadors brasilers. Després de mirar les imatges de vídeo i escoltar els testimonis, la policia considera que els nedadors van destrossar els serveis públics d’una gasolinera on van aturar-se diumenge a la matinada, quan tornaven a la Vila Olímpica provinents d’una festa.

Un oficial de la policia que ha vist les imatges ha defensat que no es va produir cap assalt amb armes, tal com defensen un grup de nedadors dels Estats Units. Dos d’ells, Jack Conger i Gunnar Bentz, van haver de baixar d’un avió dimarts per ser interrogats per aquest cas, quan es disposaven a marxar del país. De moment no s’ha pogut establir si va produir-se una baralla entre un guàrdia de seguretat de la gasolinera i un nedador, tal com s’ha informat alguns mitjans. El cas ha guanyat en protagonisme en saber-se que un dels involucrats era Ryan Lochte, que va defensar que un grup de persones que es van fer passar per policies l’havien fet baixar del taxi on era, apuntant-lo al cap abans de robar-li els diners que portava. En canvi, la versió que ha arribat de les autoritats és ben diferent. Segons aquest relat, el taxi amb un grup de nedadors, que venien d’una festa a la zona de Lagoa, va arribar a una gasolinera poc abans de les sis del matí. A la gasolinera, situada a Barra da Tijuca, els nedadors van anar als lavabos, on es van produir destrosses, fet que va provocar una discussió amb els responsables de la gasolinera. Quan la policia, alertada, va arribar, els nedadors ja haurien marxat, després de deixar diners als responsables de la gasolinera, segons va explicar un ciutadà que s’havia ofert a traduir de l’anglès al portuguès durant la discussió.

La justícia brasilera va ordenar als nedadors no marxar del Brasil i va exigir controlar els seus passaports, ja que existeixen dubtes sobre la seva versió dels fets, però Lochte ja ha marxat del Brasil i el Comitè Olímpic Nord-americà no ha volgut comunicar on és. “Aquests fets han fet tant mal a la imatge del Brasil a l’exterior que els brasilers mereixen que quedi clar què ha passat”, ha dit Brian Winter, vicepresident de la Casa de les Amèriques, als Estats Units. Els fets han provocat moments de tensió entre els Estats Units i el Brasil, els estats més poblats del continent, ja que a Rio es considera que aquest relat dels nedadors fomenta una imatge negativa del seu país.

stats