Tenis
Esports 09/07/2015

La sorpresa francesa desafia els tres últims campions sobre la gespa de Wimbledon

Roger Federer, Andy Murray, Novak Djkovic i Richard Gasquet són els quatre semifinalistes de Wimbledon, que s'enfrontaran aquest divendres (11h, Canal + Deportes)

Roger Requena
2 min
Richard Gasquet intentarà assolir la primera final de Grand Slam de la seva carrera / FACUNDO ARRIZABALAGA / EFE

BarcelonaEl més glamurós dels Grand Slams té a tocar una nova final que decidirà qui hereda el tron que va ocupar Novak Djokovic l'any passat. El serbi és un dels quatre semifinalistes, juntament amb Roger Federer, Andy Murray i Richard Gasquet, que aspiren tots ells a ocupar un lloc privilegiat al duel decisiu del torneig londinenc. Són tres els campions del campionat més popular sobre gespa que encara aspiren a revalidar-lo. Entre els tres, sumen deu títols a Wimbledon, un registre que Gasquet, l'únic dels quatre que encara no ha assaborit l'èxit a Londres, intentarà que no vagi a més. Tots dos partits es disputaran aquest divendres a les 11:00h (Canal + Deportes).

El vigent campió i actual número u del món, Novak Djokovic, s'enfrontarà al francès Richard Gasquet, que no assolia les semifinals de Wimbledon des del 2007 i que va donar la sorpresa en vèncer al suís Stanislas Wawrinka als quarts de final. El serbi va sumar la seva 50a victòria a l'All England Club en desfer-se del croat Marin Cilic, i ara voldrà fer prevaldre l'estadística que acumula contra Gasquet al seu favor. De les dotze ocasions en què s'han enfrontat, Djokovic n'ha resultat vencedor en onze. El serbi, guanyador de les edicions de 2011 i 2014, jugarà la seva sisena semifinal consecutiva a Londres. Djokovic buscarà ampliar la seva llegenda.

Gasquet, que només ha arribat a dues semifinals de Grand Slam fins el moment (Wimbledon 2007 i US Open 2013, però en cap de les dues anteriors ocasions va poder accedir a la gran final. "No sóc el favorit, no tinc una gran pressió", ha comentat el francès, que va reconèixer que contra Wawrinka havia comès molts errors que haurà de corregir contra Djokovic. "Estic una mica cansat físicament, amb alguns dolors", va manifestar després de la victòria en uns exigents quarts de final, en cinc sets. El francès, per cert, rebaixarà de forma considerable el proper dilluns el seu rànking, passant del 20è al 13è lloc.

En l'altra semifinal, altres dos gegants a la recerca de tornar a situar-se en una final a Londres. Federer ho va aconseguir l'any passat, Murray, el 2013. El suís suma set títols a la gespa londinenca, per un de l'escocès, que s'ha quedat tres cops a les semifinals, i només en dues ocasions (2012 i 2013) les va superar. El balanç entre els dos tenistes està equilibrat: en els 23 partits que han disputat, el suís ha obtingut la victòria en dotze, per onze del britànic.

Sobre la gespa, la igualtat entre tots dos és màxima, amb una victòria per cada un. Tots dos duels es van produir el 2012 a l'All England Tennis Club, amb ocasió de la final de Wimbledon que es va endur el suís, i la dels Jocs Olímpics, que va celebrar l'escocès.

Federer, que fins ara ha disputat nou semifinals a Wimbledon, és l'únic dels quatre que no sap el que és caure en aquesta fase: les nou vegades que l'ha assolit, l'ha superat. El suís, per tant, parteix com a favorit, conscient que l'herba és la seva superfície preferida.

stats