VOLTA A CATALUNYA
Esports 25/03/2014

Luka Mezgec: “La pluja i el fred fan marcar més les diferències”

El líder de la Volta, que repeteix triomf tal com van fer Albasini i Meersman, es desmarca de la defensa del liderat abans de la primera arribada en altura

Albert Rabadan
1 min
Luka Mezgec ha guanyat la segona etapa de la Volta a Catalunya / TONI ALBIR / EFE

GironaPer tercer any consecutiu, les dues primeres etapes de la Volta a Catalunya han tingut un mateix vencedor: el 2012 va ser el suís Michael Albasini, el 2013 el belga Gianni Meersman, i enguany l'eslovè Luka Mezgec, que s'ha tornat a emportar l'esprint de la segona etapa, acabada a Girona en un dia que s'ha fet especialment dur per la pluja.

Per a Mezgec ha estat "especial, perquè vaig venir amb l'objectiu de guanyar una etapa, però una segona millora les expectatives", ha explicat l'eslovè en roda de premsa, en què ha explicat que té marcades les etapes cinquena i sisena. En canvi, sí que ha descartat l'opció de defensar el mallot de líder: "Sóc essencialment un esprintador. Puc passar alguna muntanya però sens dubte no les de demà", ha dit sobre les etapes pirinenques que comencen demà.

L'esprintador eslovè ha guanyat amb més marge que a l'etapa de Calella, però no creu que hagi estat per la confiança de la victòria anterior. "Crec que la clau ha estat el fet d'estar en una millor posició a l'inici de l'esprint. A banda, les condicions de pluja i fred fan que es marquin més les diferències entre els corredors que estan forts i els que no", ha destacat.

Una victòria anunciada

Curiosament, aquest dilluns, un tècnic de l'equip Giant-Shimano, Adriaan Helmantel, va penjar a Twitter la imatge d'un full amb un qüestionari manuscrit de Mezgec en què era preguntat per un objectiu a curt termini i responia, ras i curt "guanyar una etapa a Catalunya". El líder de la Volta ha confirmat que la va omplir en una concentració de l'equip a princips de febrer: "sí, era en una dinàmica psicològica, com de motivació", ha recordat.

stats