LLIGA ENDESA
Esports 15/04/2013

Manresa recupera l'optimisme

La Bruixa d'Or guanya i espera convèncer l'ACB per mantenir la categoria

àlex Gozalbo
2 min

ManresaLa Bruixa d'Or Manresa va estrenar ahir nova denominació amb una victòria a la pròrroga al Nou Congost contra l'UCAM Múrcia (103-100) i va ajornar, almenys durant uns dies, el descens esportiu a l'Adecco Or. El club, a més, confia poder mantenir la categoria gràcies a la viabilitat econòmica del projecte. "Tinc la sensació que aquest estiu passaran coses, i encara hem de veure quina capacitat tindran els equips que pujaran de l'Adecco Or i quins conjunts poden continuar a la Lliga Endesa", explica Josep Vives, president executiu del Bàsquet Manresa.

"Nosaltres som un projecte que té dificultats, però que és viu, que té rigor, que té una massa social al darrere i que, sobretot, té continuïtat. Dins de la nostra modèstia, som una marca que té un prestigi a la Lliga Endesa. Som un dels sis equips que més partits han jugat en aquesta competició. Entenem que, per tot això, l'ACB ens ha de voler a dins. Tenim molta feina a casa nostra, i no vull parlar dels altres clubs, però m'agradaria exigir rigor i seriositat. Tan sols així reforçarem la competició", assegura Josep Vives, que és optimista. "Si no, des de fa uns quants anys, tan sols veuria núvols en sortir de casa. M'agrada aixecar-me amb l'ànim renovat i pensar que podem lluitar cada dia amb l'esperança d'aconseguir els objectius que ens marquem. Crec que podrem continuar a l'ACB, però evidentment no tinc totes les cartes a la mà", afegeix.

"Nosaltres intentem estar preparats per a qualsevol escenari. Si no continuem a l'ACB, no ho hem de viure com una tragèdia sinó com un fet normal, perquè el nostre és el pressupost més baix de la Lliga Endesa", recorda el president executiu del club.

Viabilitat econòmica

Segons Josep Vives: "L'acord que vam presentar dijous amb La Bruixa d'Or és per a les pròximes quatre temporades i pot ajudar-nos a agafar oxigen. Nosaltres lluitarem fins al final i farem bona la marca Manresa, un equip tenaç que sempre lluita i no es rendeix mai". La voluntat de les dues parts és mantenir l'acord durant les pròximes quatre temporades, però hi ha una sèrie de possibilitats que permeten rescindir la vinculació, si es donen una sèrie de condicionants.

El club no vol fer públiques les quantitats econòmiques del contracte de patrocini, però la xifra variarà en funció de la categoria en què jugui el primer equip. "Hem pactat compensacions diferents perquè les repercussions són molt diferents", diu Josep Vives.

"Un dels èxits de la temporada ha sigut comunicar-nos molt amb els jugadors i els integrants dels cos tècnic per explicar-nos els problemes que hem tingut. Ells els han entès, els han fet seus i s'hi han implicat molt. És per això que, més enllà dels resultats, n'estem molt orgullosos, de l'equip", resumeix.

"Estic convençut que el Bàsquet Manresa continuarà a l'elit del bàsquet. La gent que lluita acaba sempre aconseguint recompenses. Espero que el club continuï sent una referència al nostre país", diu Xavier Gabriel, fundador de La Bruixa d'Or i nou patrocinador de l'equip del Bages.

stats