Atletisme
Esports 06/07/2021

La Marató de Barcelona prepara la seva tornada amb més de 10.000 inscrits

La cursa es trasllada del març al 7 de novembre per adaptar-se a un calendari modificat per culpa de la pandèmia

2 min
Imatge d'arxiu de la Marató de Barcelona del 2018

La Zurich Marató de Barcelona va ser una de les primeres proves esportives suspeses amb l'inici de la pandèmia, el 2020. Ara la clàssica cursa barcelonina prepara la seva tornada amb el repte d'aconseguir atreure corredors de primer nivell, ja que pel que fa a la participació popular, els organitzadors ja poden començar a treure pit. Quan encara falta mig any per a la cursa, prevista per al 7 de novembre, ja se superen els 10.000 inscrits, un 50% dels quals estrangers.

Amb un recorregut idèntic a l'estrenat el 2019 –una aposta per tenir un circuit més ràpid que atregui alguns dels millors maratonians mundials que busquen marca– la Marató de Barcelona ha mogut la seva tradicional data a la primavera per culpa d'un covid-19 que ho ha alterat tot. "Totes les maratons importants s'han mogut a la tardor. Abans era normal tenir-ne algunes durant la primavera i altres a la tardor, però ara se'n concentraran moltes en poques dates", admet Cristian Llorens, director tècnic de la prova. De fet, el mateix dia de la cursa barcelonina es viurà la Marató de Nova York. "I després arriben les de Berlín i París, que també són al novembre, però estem molt satisfets amb l'evolució de les inscripcions", defensa Llorens. De cara al 2022, la intenció dels organitzadors és tornar la cursa a la seva ubicació original al calendari, a mitjans del mes de març.

Els organitzadors, que aquest dimarts han reunit a l'Estadi Olímpic de Montjuïc els periodistes per explicar els avenços de la prova, asseguren que la cursa comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitària necessàries per evitar contagis. En aquest sentit, les sortides es distribuiran en més calaixos de sortida i hi haurà més trams horaris per iniciar la cursa, en funció del nivell de cada participant. "La major part dels inscrits, per franja d'edat, són persones amb la pauta completa de la vacuna. I cal afegir els requisits d'entrada per als estrangers", diuen des de l'organització, que va batre el seu rècord d'inscrits el 2016 amb més de 20.000 persones. Com sempre, molts dels inscrits són estrangers, especialment francesos i britànics. De fet, David Escudé, regidor d'esports de Barcelona, ha explicat que "Apostem pels 20.000 participants” enguany.

Amb el nou contracte amb l'Ajuntament de Barcelona per seguir organitzant la Marató, els responsables de la cursa han admès que disposen d'un pressupost més elevat que en temporades anteriors per disposar de corredors de primer nivell. En l'última edició disputada, la del 2019, tant el guanyador de la prova masculina, Alemu Bekele (2 h 36 min 04 s), com la vencedora femenina, Kuftu Tahir (2 h 24 min 44 s), van aconseguir batre el rècord de la prova.

stats