MOTOGP
Esports 12/07/2015

Marc Márquez es retroba per fi amb la victòria a Sachsenring

Triomf en solitari del pilot de Cervera, que ha guanyat la cursa de MotoGP per davant de Dani Pedrosa i Valentino Rossi

M.m.
2 min
Marc Márquez (93), guanyador a Sachsenring / ROBERT MICHAEL / AFP

BarcelonaJust abans de marxar de vacances, Marc Márquez ha guanyat a Sachsenring i podrà fer l'aturada estival amb un somriure als llavis. El pilot de Cervera s'ha retrobat amb el triomf i ha aconseguit la segona victòria de la temporada en un dels seus circuits talismà, on s'ha imposat en les sis darreres edicions (en diferents categories). El podi de MotoGP l'han completat Dani Pedrosa i Valentino Rossi.

Tot semblava disposat perquè Márquez guanyés a Alemanya, i el de Cervera ha fet bons els pronòstics. El 'poleman' només ha patit una mica als primers girs, quan l'ha superat Jorge Lorenzo. Però així que el mallorquí ha perdut una mica de ritme, Márquez l'ha avançat i ha començat a escapar-se de la resta de perseguidors. A l'equador de la prova, el triomf estava sentenciat.

Aquesta vegada, Rossi i Lorenzo (els pilots de Yamaha vencedors de les darreres sis proves) s'han hagut de conformar amb les engrunes. I ni tan sols han pogut aconseguir el segon lloc, que ha estat per a un rejovenit Dani Pedrosa, que ha anat de menys a més i ha acabat imposant-se a Rossi en el cos a cos final. Les dues motos Honda han demostrat que s'adapten perfectament al traçat revirat i amb múltiples canvis de desnivell de Sachsenring i han pujat als dos graons més alts del podi.

Jorge Lorenzo, que només ha pogut fer una bona sortida, ha tingut menys opcions. El mallorquí ha anat de més a menys, i ha estat líder a la primera volta però sense acabar de tenir un ritme prou ràpid per mantenir-s'hi. Primer l'ha superat Márquez, després Rossi i finalment Pedrosa. Al final només ha tingut opció de quedar en quart lloc (corria en solitari) i perdre el mínim de punts possibles de cara al Mundial.

stats