Esports 12/07/2017

Mario Hermoso, potència i projecció en el tercer reforç de l'Espanyol

El defensa signa fins al 2020 provinent del Madrid Castella

Roger Requena
2 min

BarcelonaÉs madrileny, té 22 anys, fa 1,84 m i pot ocupar les posicions de central esquerrà i lateral esquerre. Es diu Mario Hermoso, i és la tercera cara nova del curs 2017-18 d'un Espanyol que, després d'apuntalar la davantera i el mig del camp amb les arribades de Sergio García i Esteban Granero, ara reforça la defensa amb aquest polivalent jove de gran projecció, que aquest dimecres ha passat la pertinent revisió mèdica a la Clínica Creu Blanca de Barcelona. Arriba traspassat pel Madrid Castella, i ha signat fins al 2020 com a periquito. Aquesta tarda ja s'entrenarà a les ordres de Quique Sánchez Flores i dijous serà presentat.

Jordi Lardín va referir-se a ell en la presentació de Granero i Sergio García: "És un central jove, esquerrà i polivalent, ja que pot jugar de lateral esquerre. Només això ja el fa interessant. Veurem com es desenvolupa la setmana i si és a prop o lluny. De jugadors esquerrans i joves n'hi ha pocs". És un perfil que agrada molt a la direcció esportiva.

Hermoso, format al club blanc des dels 11 anys, quan va arribar a La Fábrica procedent de l’escola de futbol Concepción, va jugar el curs passat 33 partits al Castella a la 2a B. Amb el filial blanc va ser capità durant vuit partits i va jugar la majoria de duels com a central esquerrà, malgrat que anys anteriors s’havia format com un perfil de banda. El curs 15-16, de fet, va ocupar el lateral esquerre del Valladolid, a Segona, durant 31 partits.

Aquesta polivalència a què es va referir Lardín agrada per cobrir dues posicions que l’Espanyol necessita reforçar. En els seus inicis al Madrid, de fet, va començar com a extrem, ja que destacava per un físic portentós (1,84 m) amb una gran facilitat per arribar a l’àrea rival. Un dels seus referents va ser Roberto Carlos, en qui es fixava quan li va tocar ocupar la posició de lateral. Els qui el coneixen destaquen d'ell que centra força bé, té un bon colpeig de pilota i no descuida les facetes defensives. El setembre del 2011, fins i tot, va ser convocat amb 17 anys per José Mourinho per participar en el Trofeo Santiago Bernabéu contra el Millonarios de Bogotá.

En cas que Quique Sánchez Flores considerés que el veu un perfil més adient per al lateral esquerre que no pas com a central, podria influir en l'arribada de Dídac Vilà, ja que la posició de lateral esquerre quedaria ben coberta. També hi pot influir l'arribada o no de Diego Reyes, que el curs passat va ocupar la posició de central esquerrà, malgrat ser dretà.

stats