MOTOCICLISME
Esports 09/10/2014

Márquez, pendent del tifó 'Vongfong' per ser campió a Motegi

Si es cancel·la el Gran Premi del Japó pel mal temps, el de Cervera podria guanyar el títol matemàticament sense córrer

Nuria García
2 min
Marc Márquez, pilot de MotoGP, amb el seu germà, Àlex, al circuit de Motegi / TORU HANAI / REUTERS

BarcelonaMarc Márquez i la resta de pilots del Mundial de Motociclisme estan pendents del temps. Més concretament, del tifó 'Vongfong', que entre aquest cap de setmana i dilluns podria arribar al Japó, on aquest cap de setmana disputen una cursa al circuit de Motegi. La setmana passada va ser el tifó 'Phanfone' el que va afectar el país nipó i va provocar problemes al Gran Premi de Fórmula 1 i aquest cap de setmana sembla que caldrà estar pendents del temps per saber si es disputa o no la cursa del Mundial de Motociclisme.

Les prediccions meteorològiques indiquen que el tifó, que ha passat d'intensitat dos a cinc a mida que s'apropa a la illa, arribaria el dilluns, però aquest dijous Márquez ha avançat que "potser s'avança una mica i arriba el diumenge". La temporada passada, el Gran Premi del Japó de MotoGP també es va veure afectat pel tifó 'Francisco', que va obligar a suspendre els entrenaments lliures. Tot i això, la cursa es va disputar sense problemes i la va guanyar Jorge Lorenzo, que va aconseguir que el títol es decidís en l'última cita, a València.

Llavors, la lluita pel campionat estava molt més ajustada que aquest any, ja que Márquez ara per ara té 75 punts més que el segon classificat, Dani Pedrosa. D'aquesta manera, en cas que la cursa s'acabés cancel·lant a causa del mal temps, Márquez seria campió sense córrer, ja que els punts que faltarien per a que s'acabés el Mundial serien 75, els mateixos que els que ell té d'avantatge respecte Pedrosa.

La primera de quatre oportunitats

"Amb el tifó pot ploure, així que veurem després dels entrenaments com estic i si tinc opcions o no de ser campió", ha reconegut Márquez, que entre somriures ha assegurat que si plou el que farà és "assegurar puntets per al campionat i ja deixem la celebració del títol per a una altra oportunitat". "Sé que em queden quatre oportunitats, aquesta no és l'última", apunta el líder del Mundial.

El de Cervera té clares les seves opcions: "L'únic que he de fer és controlar el Dani [Pedrosa] i el Valentino [Rossi], ja que per ser campió he de quedar per davant d'ells. Així doncs, això significa que com a màxim he de ser segon i que l'únic que pot guanyar és el Jorge [Lorenzo]". El mallorquí lluita pel subcampionat i sap que Márquez ho té tot de cara. "És una mica més possible que guanyi el títol a que no, tot i que... esperem que el guanyi sense guanyar la cursa", deia mentre espera poder sumar el segon triomf seguit de la temporada després del de l'Aragó.

2008, l'últim Gran Premi cancel·lat

L'última cursa de MotoGP que es va haver de cancel·lar a causa del mal temps va ser el Gran Premi d'Indianapolis del 2008. Llavors, l'huracà 'Ike' va afectar la zona i només es va poder córrer la cursa dels 125 cc. La de 250 cc es va suspendre, mentre que la de MotoGP es va haver d'interrompre quan només s'havien disputat 20 voltes i ja no la cursa ja no es va tornar a remprendre.

stats