MOTOCICLISME
Esports 09/08/2014

Marc Márquez segueix intractable i aconsegueix el millor temps a Indianapolis

Kallio i Miller dominen els entrenaments de Moto2 i Moto3, respectivament

Efe/ara
2 min
Marc Márquez saluda el seu equip després d'aconseguir la 'pole' / BRENT SMITH / REUTERS

IndianàpolisEl català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha culminat la seva progressió d'entrenaments durant el cap de setmana del Gran Premi d'Indianapolis de MotoGP que es disputa al circuit Brickyard amb la vuitena millor classificació d'entrenaments d'aquesta temporada.

Per darrere de Márquez ha acabat l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici Open) i el doble campió del món de MotoGP (2010 i 2012), el balear Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1).

Després de ser sisè després de les tres primeres sessions de proves lliures, el pilot de Repsol Honda s'ha aplicat a fons en els últims lliures per deixar-ho tot preparat per a la classificació i ha obtingut el millor temps, amb més de mig segon de diferència respecte a Pol Espargaró i Valentino Rossi, que han estat els que més se li han apropat.

La segona classificació no ha començat gaire bé per al pilot de Repsol Honda, que ha estat dels últims a sortir a l'asfalt americà i de seguida ha tingut una sortida de pista. Tot i això, s'ha refet i ha acumulat una nova millor marca. Només Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), a Montmeló, i Aleix Espargaró (Forward Yamaha YZR Open), a Assen, han estat capaços de batre Márquez en els entrenaments d'aquesta temporada.

Al costat de Márquez i Dovizioso, l'únic pilot que ha aconseguit baixar de la barrera del minut i 32 segons per completar els 4.170 metres de la pista Brickyard d'Indianapolis ha estat Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), tercer amb 1:31.869, per davant d'Aleix Espargaró, Valentino Rossi i Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1), que ocuparan la segona línia de la formació de sortida de MotoGP. Dani Pedrosa no ha pogut passar de la vuitena posició.

Caiguda de Tito Rabat

A Moto2, el gran protagonista ha estat Mika Kallio, que s'ha aprofitat de l'aparatosa caiguda del català Esteve Rabat, que ha pogut incorporar-se pel seu propi peu i contemplar el final dels entrenaments. Rabat ha marcat el segon millor temps, mentre que Maverick Viñales ha estat sisè. A Moto3, Jack Miller ha estat el pilot més ràpid sobre l'asfalt d'Indianapolis, mentre que Àlex Márquez ha acabat tercer.

stats