Esports 08/03/2021

Era massa bonic imaginar que el Girona se’n sortiria (0-1)

L’Almeria fa valer el seu potencial amb un gol de Sadiq i allunya el 'play-off'

Jordi Padrosa Piñero
2 min
Santi Bueno i Yan Couto, lluitant amb Sadiq

GIRONATot i fer el partit més complet de les últimes setmanes, el Girona va caure derrotat contra l’Almeria (0-1) i va augmentar a cinc els punts de desavantatge respecte a la zona de play-off d’ascens. Que lluny queda el temps en què era qui imposava l’estil dels contraris. Influït pel potencial d’un Almeria que avança l’Espanyol i es posa segon, Francisco va recuperar el 5-4-1, els centímetres i el físic per intentar condicionar, anant a buscar el rival i abusant dels canvis de joc, la velocitat de Sadiq, que va estar a punt de fer volar pels aires el plantejament amb un u contra u després de quedar-se sol davant Juan Carlos, que va tapar fent el típic i valorat miracle de la jornada. En total va haver-hi cinc modificacions, amb la sorprenent presència de Gumbau de central inclosa. Juanpe era al seu costat, Couto a la dreta, Aday a l’esquerra, Cristóforo amb Terrats i Samu Saiz com a director d’orquestra.

Amb espais, Corpas i Lazo es van fer un fart de provocar, tot i que els homes de Francisco no es van deixar sotmetre i van donar un parell d’avisos: un xut de Bárcenas desviat per Makaridze i un gol anul·lat per fora de joc a Stuani. De mica en mica el Girona acumulava prestigi, recordant que mai se l’ha de donar per mort abans d’hora. Els partits grans el motiven, i aquest ho era. I darrerament té traça per posar-se la disfressa d’equip innocent, d’aquells que es queden en silenci treballant i no perden el temps dient que treballen. Detalls que demostren, malgrat la derrota, l’inevitable creixement de l’equip. Abans del descans, Sadiq, un gegant a qui la categoria li queda petita, va demanar un penal que bé s’hauria pogut xiular.

Els homes de Francisco es van anar engrescant. Sense cap mena de vertigen, van posar una marxa més al seu futbol i van sembrar el pànic en l’estratègia. Bárcenas, amb una centrada-xut, va estar a punt de sorprendre Makaridze. L’Almeria contrarestava mitjançant un xutàs de Buñuel rebutjat per Juan Carlos. Però el poder ja era gironí, que insistia i insistia, conscient que arribarà un dia en què les oportunitats s’acabaran. Encara va ser més conscient quan Sadiq, amb l’aprovació del VAR quatre minuts més tard, va marcar. Aday podria haver empatat, però la Lliga encara no ha abaixat el teló. 

stats