MOTO3
Esports 17/06/2012

Maverick Viñales s'imposa a Silverstone i es col·loca líder del Mundial de Moto3

El pilot de Roses guanya el Gran Premi de la Gran Bretanya després de barallar-se amb Salom i amb Cortese, que l'han acompanyat al podi

N. García
2 min
Maverick Viñales ha lluitat amb Lluís Salom pel triomf de Moto3 a Silverstone / ADRIAN DENNIS / AFP PHOTO

BarcelonaMaverick Viñales ha aconseguit el triomf, el segon consecutiu d'enguany, al Gran Premi de la Gran Bretanya que s'ha celebrat al circuit de Silverstone. Aquest cop però, no ha estat gens fàcil, ja que ha hagut de lluitar de valent per creuar la meta en la primera posició. A més, aquest triomf permet que Maverick Viñales es col·loqui líder del Mundial.

La cursa de Moto3 ha estat marcada pels nombrosos avançaments al capdavant: Efrén Vázquez, Masbou, Salom, Rossi... la cursa ha tingut infinitat de líders, fent gaudir el públic. Les rectes del circuit de Silverstone han impedit que cap dels pilots pogués desempallegar-se de la resta i això ha fet que es rodés en grups. En el grup del davant sempre hi han estat Mavercik Viñales i Lluís Salom i, mentre la resta de pilots anaven despenjant-se, Sandro Cortese –que arribava líder del Mundial a Silverstone– s'ha enganxat a Maverick i a Salom.

Cortese no volia deixar escapar el lideratge del Mundial i ha lluitat per mantenir-lo. A dues voltes pel final, Salom mirava enrere i veia que Cortese es quedava una mica enrere, així que ha atacat Maverick i s'ha situat primer. Però a final de recta, quan s'iniciava l'última volta, Maverick Viñales s'ha col·locat primer i Salom s'ha vist sorprès per Cortese. El pilot balear però, no ha dubtat i pocs revolts abans de creuar la línia de meta, ha superat Cortese i ha entrat segon, deixant l'alemany tercer.

El barceloní Àlex Rins ha caigut quan encara faltaven setze voltes pel final i ha hagut de visitar la clínica mòbil amb molèsties a la mà.

Classificació GP de la Gran Bretanya en la categoria de Moto3:

1. Maverick Viñales

2. Lluís Salom

3. Sandro Cortese

4. Alexis Masbou

5. Efrén Vázquez

6. Danny Kent

7. Romani Fenati

8. Arthur Sissis

9. Zulfahmi Khairuddin

10. Miguel Oliveira

12. Héctor Faubel

23. Isaac Viñales

stats