Moto3
Esports 15/07/2012

Maverick Viñales guanya a Mugello en un final de 'foto-finish'

El català ha creuat la línia de meta a poques mil·lèsimes de l'italià Fenati, mentre Sandro Cortese s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc

M. Molina
2 min
Mavercik Viñales (a la dreta) dutxa Romano Fenati al podi de Mugello

BarcelonaMaverick Viñales ha tornat a fer una demostració de pilotatge. L'enèsima. El de Roses s'ha adjudicat la cursa de Moto3 al Gran Premi d'Itàlia en un final de 'foto-finish', creuant la línia de meta amb tan sols 20 mil·lèsimes de segon respecte l'italià Romano Fenati. Mentre Sandro Cortese, que també lluitava al grup capdavanter, s'ha hagut de conformar amb el tercer graó del podi.

La cursa de Moto3 ha estat molt disputada, com és habitual en aquesta categoria petita. Però el traçat de Mugello, ample i molt ràpid, va afavorir un inici de prova elèctric. Els pilots anaven junts, l'un darrere l'altre, l'un al costat de l'altre. Es passaven a la recta, a la frenada i als revolts. Un batibull de motos que estressava els pilots, més pendents de no caure –al principi– que no pas d'encapçalar la prova.

Al cap d'uns girs s'ha definit un grup capdavanter, format per set pilots: Danny Kent, Antonelli, Àlex Rins, Fenati, Efren Vázquez, Maverick Viñales i Sandro Corttese. Un bloc compacte que s'ha trencat a l'equador de la cursa, quan els favorits han accelerat el ritme.

Maverick Viñales, que partia des de la pole, no ha pogut fer una bona sortida, tot i que mai s'ha allunyat del capdavant de la carrera. Tanmateix, el català –igual que Cortese, el seu rival al Mundial– es trobava a la part final del grup capdavanter, i semblava que tenia problemes per aguantar el ritme. Res més lluny de la realitat.

Quan faltaven vuit voltes, Viñales ha decidit prémer l'accelerador al màxim, i de seguida s'ha situat líder de la prova. Cortese, en veure-ho, també ha augmentat el ritme. I tots dos s'han col·locat al davant, imposant un ritme de cursa que només ha pogut seguir Romano Fenati.

Així ha estat com tots tres s'han disputat la victòria, i han tingut opcions reals d'aconseguir-la fins a la línia de meta. Però Maverick, que ha sortit primer del revolt, ha aconseguit mantenir el liderat per només 20 mil·lèsimes. Fenati ha entrat segon, i Cortese, que no ha pogut agafar l'aspiració de cap dels dos primers, ha passat tercer.

D'altra banda, Álex Rins el dissabte havia aconseguit el tercer millor temps, no ha pogut aguantar l'envestida final dels tres primers pilots i ha quedat relegat al segon grup. Al final, ha creuat la meta en setena posició. Adrián Martín ha estat 13è, mentre Isaac Viñales ha acabat 19è. La nota negativa ha estat la caiguda de Lluís Salom, tot i que sense conseqüències.

Viñales retalla distàncies

Amb el triomf de Maverick, i la tercera posició de Cortese, el pilot de Roses ha aconseguit retallar distàncies en la lluita pel Mundial –després de no sumar cap punt a la cita de la setmana passada, a Alemanya–.

Sandro Cortese es manté al capdavant, amb 164 punts. Viñales és segon, amb 155. Nou punts menys, els mateixos que ha retallat aquest cap de setmana.

stats