FUTBOL BASE
Esports 05/03/2013

Més de 200 equips del futbol base mundial participaran en el MIC de 2013

La tretzena edició d'aquest prestigiós torneig es disputarà entre el 26 i el 31 de març a dinou poblacions de la Costa Brava

Efe
2 min
Jordi Alba ha assistit a la presentació del MIC amb Joan Verdú

BarcelonaMés de 200 equips del futbol base mundial participaran en la tretzena edició del MIC (Meiterranean International Cup), que tindrà lloc del 26 al 31 de març a dinou poblacions de la Costa Brava.

A la presentació del torneig que s'ha celebrat aquest dimarts a la tarda a Barcelona, amb la presència del jugador del FC Barcelona Jordi Alba i de l'Espanyol Joan Verdú, han assistit més de 5.000 jugadors d'equips de 36 països diferents, segons ha informat l'Organització.

Tant el 'periquito' com el blaugrana, que van tenir una actuació destacada en les seves participacions en el torneig, han assenyalat la importància que és per als jugadors joves una competició internacional com el MIC.

"Els xavals han de viure-ho amb molta il·lusió. Jo vaig tenir l'oportunitat de jugar el torneig i vaig sortir molt content", ha rememorat Alba, que en l'edició del 2001 va ser elegit millor jugador de la competició en categoria aleví.

Verdú, d'altra banda, ha recordat que quan va disputar el torneig va tenir una repercussió "molt gran" i li va permetre jugar contra la selecció del Brasil, cosa impensable amb el Mataró, equip amb el qual va arribar a la final de l'edició de l'any 2002.

En aquesta ocasió participaran equips de països com el Brasil, Japó, Holanda, Anglaterra, Itàlia o Alemanya i clubs com el Reial Madrid, Barcelona, Ajax, Inter de Milà i Manchester United, entre d'altres. L'organització calcula que l'esdeveniment tingui un impacte econòmic superior al milió i mig d'euros.

En aquest sentit, Iván Tibau, secretari general d'esports de la Generalitat, ha destacat que el MIC "s'hagi consolidat" en tretze anys com un dels tornejos més importants a nivell mundial, un fet que, segons la seva opinió, "té molt mèrit" en una situació econòmica "tan complicada" com l'actual.

"Fa molt per a la projecció internacional de Catalunya i ajuda a revitalitzar el territori", ha celebrat Tibau, que ha afegit que aquest esdeveniment és "un instrument clau per potenciar el turisme de qualitat" a les comarques de Girona.

stats