Futbol
Esports 05/02/2013

Badiola insisteix a vincular Astiazarán amb Eufemiano Fuentes, i la LFP i la Reial ho desmenteixen

En paral·lel, apareixen uns nous papers del doctor canari amb un sospitós "comptes Asti", que podrien referir-se a l'expresident del club basc

Ara
2 min
Eufemiano Fuentes, principal acusat en el judici de l'operació 'Puerto'

BarcelonaQuina és la vinculació entre el doctor Eufemiano Fuentes, la Reial Societat i el subministrament de substàncies dopants? Les acusacions de l'expresident Iñaki Badiola al diari 'As' van relacionar el club basc amb la trama de l'operació Puerto. L'exdirectiu afirmava que "durant sis anys, la Reial va pagar productes dopants en diner negre". El mateix Badiola, en unes declaracions al programa 'El Larguero', de la cadena SER, demana "per coherència" la dimissió de l'actual president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i exmandatari de la Reial entre el 2001 i el 2005, José Luis Astiazarán, perquè "coneixia i permetia" la compra de productes dopants.

Després d'aquestes acusacions, s'han produït dos comunicats per desmentir-les. D'una banda, el del principal acusat, Astiazarán, que a través de la web de la LFP ha assegurat que sota el seu mandat, mai va tenir "coneixement ni sospita de la realització de pràctiques il·legals en relació amb els serveis mèdics". Si ho hagués sabut, "hauria actuat amb contundència i diligència".

Astiazarán defensa el compromís de l'entitat basca amb la lluita contra el dopatge i recorda que Badiola, quan va fer-se càrrec del club el 2008, va encarregar una auditoria externa que va revisar la gestió dels anteriors administradors sense que cap tribunal els acusés de res. El president de la LFP, a més, nega haver utilitzat el seu càrrec "per emparar possibles irregularitats".

D'altra banda, l'entitat txuri-urdin també ha negat rotundament a través d'un comunicat a la seva pàgina web la seva vinculació amb l'operació Puerto. El text destaca que el fet que cap dels jutges hagi citat a declarar cap membre de la Reial Societat durant el procediment judicial "denota la nul·la consideració que, per ells, suposa la vinculació de la Reial en la causa". L'actual consell d'administració aclareix que "des del 20 de desembre del 2008 no s'ha produït cap pràctica irregular", i que tots els comptes econòmics estan controlats, perquè l'entitat estava en concurs de creditors. "Manifestem rotundament el nostre posicionament de tolerància zero sobre pràctiques dopants", afirmen en el text, i es reserven el dret d'emprendre accions legals per restablir "la seva honorabilitat".

Aquest dimarts, però, el diari 'El País' publica uns documents que podrien comprometre una mica més la situació de la Reial Societat en relació amb el cas Puerto. Als papers del doctor Eufemiano Fuentes, a més de la inscripció "RSOC" que ha obert la polèmica, apareix un resum de comptes sota el nom de "comptes Asti" −presumptament, Astiazarán− en què es detallen els preus de diversos medicaments alemanys que Fuentes hauria subministrat als doctors de la Reial.

stats