HANDBOL
Esports 23/08/2014

El Barça, nou campió de la Supercopa de Catalunya després de superar el Fraikin Granollers (37-22)

El conjunt de blaugrana s'ha endut el primer títol oficial de la temporada

Gonzalo Romero
Una imatge del Granollers-Barça / XAVIER SOLANAS

BarcelonaEl Barça d'handbol s'ha proclamat nou campió de la Supercopa de Catalunya després de superar el Fraikin Granollers per 37-22 en el primer derbi català de la temporada. Els blaugranes, que han demostrat estar un nivell per sobre del seu rival, s'han endut el primer títol oficial de la temporada.

El partit ha començat molt igualat, amb un Granollers i un Barça molt seriosos sobre el parquet del pavelló Joan Carles Navarro de Sant Feliu de Llobregat. Els de Pascual, tot i estrenar el marcador en la primera acció del partit, han acusat el desgast del partit de semifinals contra La Roca que es va disputar aquest divendres i no han aconseguit tornar a anotar fins al minut 6 de la primera part.

Els vallesans, amb un Salva Puig molt actiu a la primera línia –el lateral dret ha debutat amb la samarreta granollerina després de la seva greu lesió–, ha vist porteria amb facilitat en els primers instants del xoc (4-3, min 8). Xavi Pascual, però, ha ajustat la defensa 5-1 del seu equip i ha aconseguit aturar el torrencial ofensiu del rival.

Ariño, que s'ha situat en la posició d'avançat de l'entramat defensiu, ha aturat la circulació de pilota del conjunt de Carlos Viver, que ha hagut de demanar temps mort després d'un parcial de 4-1 del Barça.

Com va passar divendres contra La Roca, Pascual ha canviat els set jugadors que han començat el partit a excepció de Saric. Amb l'entrada de Saubich i Sigurdsson als extrems, el conjunt blaugrana ha començat a córrer al contraatac tot i el seu avantatge en el marcador.

El Granollers, tot i això, no ha deixat de competir i lluitar contra un Barça que ha demostrat estar un nivell per sobre del seu rival. Els vallesans, fins i tot, han aconseguit escurçar diferències. Amb un extraordinari gol de Toledo, que ha entrat en els instants final del primer temps, el partit ha anat al descans amb un 15-12.

A la represa, el Barça ha premut l'accelerador i amb un contundent parcial de 7-1 en tan sols 4 minuts ha trencat el partit. Gonzalo Pérez de Vargas, que ha substituït Saric a la porteria, i la defensa 5-1 blaugrana, han ofegat un Granollers sense idees.

Els homes de Pascual no han afluixat el ritme i han seguit augmentant la diferència en el marcador. Karabatic, Rutenka i Lazarov han començat a combinar i a trobar accions clares de llançament. A més, el tres cracs blaugranes han trobat amb facilitat a la línia dels 6 metres Sorhaindo (33-19, min 53).

El Granollers, que ha passat a jugar amb doble pivot en atac, ha intentat –sense èxit– reaccionar i tornar a entrar en el partit. El porter Pol Sastre, que ha debutat en la segona meitat, ha aturat la contundència en atac del Barça, que tot i això ha seguit demostrant el seu enorme ventall de recursos.

Amb 37-22, el Barça ha tancat el partit i ha revalidat el primer títol de la temporada. Els blaugranes, que són favorits per guanyar-ho tot aquesta temporada, han demostrat que tenen qualitat i arguments suficients per aconseguir l'ambiciós objectiu.