NATACIÓ

Melani Costa i Jessica Vall tanquen els campionats d'Espanya amb la mínima olímpica de natació

Les nedadores s'afegeixen a Mireia Belmonte, Joan Lluís Pons, Hugo González i Africa Zamorano, que també han aconseguit la mínima a Sabadell

Melani Costa i Jessica Vall són les dues últimes nedadores que han aconseguit la mínima olímpica en els campionats d'Espanya de natació que s'han acabat aquest dimarts a Sabadell.

Costa participarà a la prova dels 400 lliures gràcies al temps de 4:07.76 que ha aconseguit la mallorquina. De la seva banda, Vall ha aturant el cronòmetre a la prova dels 200 braça en 2:24.45, dos segons més ràpid del temps necessari. És la segona mínima per a la barcelonina, que el dissabte també es va classificar en la modalitat dels 100 braça.

Qui no ha pogut participar aquest dimarts ha estat Mireia Belmonte, a causa d'una gastroenteritis. La  badalonina aspirava a assegurar-se la classificació en la prova dels 400 lliures –hagués perdut la plaça si dues nedadores haguessin rebaixat el temps establert per la Federació, cosa que finalment no ha passat–. Els dies previs, Belmonte ja s'havia assegurat la participació en els Jocs Olímpics a les proves de 200 papallona, 800 lliures, 200 estils i 400 estils.

També han aconseguit la mínima en aquests campionats el mallorquí Joan Lluís Pons, a la prova dels 400 estils, així com el també mallorquí Hugo González (200 espatlla). L'altre nom propi és el d 'Africa Zamorano, als 200 espatlla, que va obtenir la marca el dissabte.

Més continguts de