WATERPOLO
Esports 17/07/2019

La selecció espanyola de waterpolo cau davant d'Hongria i haurà de lluitar pel pas a quarts

Els de David Martín reaccionen en l'últim quart i es queden a dos gols de l'empat (13-11)

Un instant del partit entre Espanya i Hongria

SeülLa selecció espanyola masculina de waterpolo ha perdut aquest dimecres davant la d'Hongria per 13 a 11 en un partit molt igualat del Mundial de Gwangju (Corea del Sud), i haurà de lluitar per obtenir el pas a quarts de final del torneig.

Espanya ha perdut el primer quart per 4 gols a 2, però ha aconseguit imposar-se en el segon per 5 a 4. Aquesta igualtat s'ha trencar en el tercer quart, amb victòria més àmplia dels hongaresos, mentre que en el tram final la selecció espanyola ha accelerat i s'ha imposat per 5 a 1, amb la qual cosa s'ha quedat tan sols a dos gols de l'empat.

Els de David Martín queden així en la segona plaça del grup C, per darrere d'Hongria, a falta d'una jornada per disputar-se d'aquesta fase inicial en la qual Espanya es mesurarà a Nova Zelanda, un rival a priori molt inferior.

La selecció hongaresa es classificarà de forma directa per a quarts de final si s'imposa com és previsible a Sud-àfrica, mentre que Espanya accediria a vuitens d'acabar segona. En cas d'empat, decidirà la diferència de gols entre els dos primers classificats.

El seleccionador espanyol, David Martín, ha admès al final del partit la "superioritat" del seu rival, i ha destacat que Hongria ha jugat amb "calma" i "comoditat" davant l'"ansietat" dels espanyols derivada de començar aviat per sota en el marcador i en inferioritat numèrica. "Després vindrà el partit de vuitens, que serà a vida o mort", ha dit Martín quan ha acabat el partit. "Millor perdre avui que als encreuaments", ha apuntat el jugador Alberto Munárriz, que també ha admès que la selecció "no ha fet un bon partit" i ha assenyalat que l'equip "ha de defensar millor" amb vista a "fer un salt gran a mesura que avanci el campionat".