Esports 24/01/2021

Sense Messi, De Jong resol la falta d’encert dels davanters del Barça

El migcampista neerlandès obre la llauna i serveix una assistència contra l'Elx

i
Albert Nadal
2 min
Frenkie De Jong després de marcar contra l'Elx

BarcelonaLa cerca de la regularitat del Barça els últims partits a la Lliga (la Supercopa i la Copa suposen un capítol a part) està anant de bracet amb l’evolució de Frenkie de Jong. El migcampista neerlandès ha marcat en una temporada i mitja a la Lliga més gols (5) que en cinc cursos a l’Eredivisie amb l’Ajax (4). Des que Ronald Koeman es va decidir per abandonar el 4-2-3-1 i passar a un 4-3-3 que el Barça, en conjunt, se sent més còmode i De Jong, en particular, està sent molt més protagonista i rellevant en el joc. Contra l’Elx, amb Messi complint el seu segon partit de sanció per l’expulsió a la final de la Supercopa i amb Dembélé, Braithwaite i Griezmann desconnectats, el migcampista neerlandès va fer, amb una mica de fortuna, el més difícil ahir: obrir la llauna. 

¿Ha trobat Koeman el seu mig del camp tipus? “No m’agrada afirmar que tenim un mig del camp fixe [a l’onze], però sí que és cert que hem trobat un mig del camp més clar que abans, amb el Frenkie pujant més i amb el Busi i el Pedri”, va afirmar Koeman després del triomf contra l’Elx. El tècnic, però, no va voler desconnectar de la causa Pjanic i Riqui Puig: “Són jugadors que també han demostrat que poden jugar regularment”. Mentre que el bosnià encara no ha demostrat el nivell que va acreditar al Juventus, el Roma i l’Olympique de Lió, el de Matadepera va sortint de mica en mica de l’ostracisme al qual el té sotmès Koeman.

Puig en va tenir prou ahir amb cinc minuts per marcar el seu primer gol amb el primer equip del Barça. “Ja em costa marcar gols, imagina't de cap! Crec que el meu últim gol de cap va ser amb el cadet A... Estic molt content pel treball de l’equip i l’ajuda que rebo dels companys. Hem comentat que ha sigut una mica surrealista que hagi fet el meu primer gol amb el primer equip de cap”, va explicar el jove migcampista format a La Masia. Puig ja havia marcat en la semifinal de la Supercopa contra la Reial Societat, però en la tanda de penals. “Està sent un any bastant difícil, pel tema de no tenir gaires minuts. No hi estic gaire acostumat, perquè amb el filial ho jugava gairebé tot. Però estic sent molt més fort de ment i, quan surto a jugar, ho aprofito”.

El Barça segueix amb la bona ratxa de resultats a la Lliga –no perd des del 5 de desembre (2-1, a Cadis)– i De Jong va ser clau de nou: gol i assistència. Sense tampoc oblidar una aturada decisiva de Ter Stegen.

stats