Futbol

La disculpa de Messi funciona: el PSG li aixeca la sanció

El jugador argentí va emetre un missatge per explicar per què havia anat a l'Aràbia Saudita

ARA
3 min
Leo Messi en una imatge recent amb el PSG.

BarcelonaLa història de Leo Messi amb el París Saint-Germain ha viscut un acostament, malgrat que tot apunti a un trencament aquest 30 de juny. L'argentí ha tornat als entrenaments aquest dilluns després que el club parisenc el castigués amb dues setmanes sense sou i feina per haver anat a l'Aràbia Saudita. El motiu del perdó cal trobar-lo en el vídeo que el jugador va penjar al seu compte d'Instagram, en què demanava disculpes. "Vull demanar perdó als meus companys i al club. Sincerament, pensàvem que tindríem dies lliures després del partit, com havia passat les setmanes anteriors. Tenia organitzat aquest viatge a l'Aràbia, que havia ajornat anteriorment", va explicar Messi, a peu dret, seriós i vestit amb una americana. "Aquesta vegada no el vaig poder cancel·lar. Aquí estic a l'espera del que el club decideixi", afegia en una gravació de 38 segons.

El conflicte va arribar després que el PSG perdés el diumenge 30 d'abril per 1-3 davant el Lorient un partit de la Ligue 1. Aquesta derrota va provocar que finalment l'equip parisenc no tingués festa dilluns, però quan es va conèixer aquest canvi Messi ja volava cap a l'Aràbia Saudita, i es va perdre l'entrenament previst. Dimarts va arribar la sanció i Messi va respectar-la no presentant-se dimecres a la sessió de l'equip parisenc al camp Des Loges. Però l'afició es va posar del costat del club. Així, dimecres mateix desenes de seguidors radicals del PSG van escridassar el futbolista amb càntics de "Messi, fill de puta" davant de les oficines de l'entitat francesa.

Messi va viatjar a l'Aràbia Saudita acompanyat de la seva dona i els seus fills i amb la intenció de complir compromisos comercials. El PSG, propietat d'un fons sobirà d'inversió de Qatar, no va ser informat pel jugador de les intencions que tenia i es va prendre molt malament la decisió de l'exfutbolista del Barça. La baixa temporal de Messi arribava en un moment crític per a l'equip francès, que va quedar eliminat a mans del Bayern Munic als vuitens de final de la Champions League, el seu objectiu frustrat des de fa anys.

Les coses tampoc li són de color de rosa en l'àmbit nacional. Eliminat de la Copa francesa, té sis punts d'avantatge respecte al Lens en la classificació de la Ligue 1 quan falten quatre jornades (dotze punts en joc) per disputar-se. La sanció de Messi implicava que es perdés els partits amb el Troyes i l'Ajaccio. No va jugar el primer (saldat amb triomf parisenc per 1 a 3), però sí que podria disputar el segon, que té el morbo afegit de veure com el rebrà l'afició local (dissabte a les 21 h).

Rivals estratègics

Leo Messi és ambaixador turístic de l'Aràbia Saudita en virtut d'un acord firmat recentment amb el país. La sanció és una mostra més del clima d'hostilitat que regna entre l'Aràbia Saudita i Qatar des de fa anys. Els dos països pugnen per tenir l'hegemonia de la zona. Un dels últims episodis més tensos es va produir quan el 2017 Qatar va patir el bloqueig econòmic de diversos països veïns sota el lideratge de l'Aràbia Saudita. Aquell any Riad es va alinear amb Egipte, els Emirats Àrabs, Bahrain i el Iemen, que van anunciar també la suspensió de les seves relacions diplomàtiques amb Qatar pel suposat "suport al terrorisme" d'aquest país. L'acusaven de finançar grups com Al-Qaida, l'Estat Islàmic o Germans Musulmans. Tampoc en l'àmbit esportiu l'Aràbia Saudita i Qatar tenen una bona relació: a l'ARA explicàvem fa pocs mesos que els dos països competeixen per comprar l'esport mundial

stats