LLIGA DE CAMPIONS
Esports 20/12/2012

El Milan, un club amb un peu en un passat gloriós i l'altre en un futur incert

Massimiliano Allegri, tècnic dels milanesos, gairebé perd el càrrec després d'un inici de temporada horrible

Toni Padilla
2 min
El-Shaarawy (Milan) i Iturra (Màlaga)

BarcelonaEl Barça i el Milan es troben de nou. Des de l'any 2000, els dos clubs s'han topat ja 10 cops, amb només dues victòries italianes, la darrera el 2004. El Milan intenta alçar el cap després d'uns anys complicats on els seus dos eterns rivals, l'Inter i la Juve, li han pispat el liderat del 'calcio'. Amb el seu propietari, Silvio Berlusconi, fent política i la directiva intentant reduir el deute del club com sigui, el Milan ha renovat bona part dels seus jugadors amb altres de perfil més baix. Malgrat la presència d'homes com Ambrosini o el porter Abbiati, l'equip llombard ha incorporat homes joves, com el golejador de moda del futbol italià, Stephan El-Shaarawy −màxim golejador de la sèrie A, ara mateix−, el català Bojan Krkic o el potent Kevin Prince Boateng.

Allegri, tècnic toscà que va guanyar la lliga el 2011, gairebé perd el càrrec aquest any després d'un mal inici de temporada. De mica en mica, l'equip ha alçat el vol, ha recuperat homes lesionats, ha superat el Zenit i l'Anderlecht per ser segon de grup darrere del Màlaga i ha pujat fins a la setena posició amb una millora de joc provocada per certs canvis tàctics en atac, amb un nou sistema 4-2-1-2 i un home lliure darrera dos davanters, que poden ser El-Shaarawy i Pazzini, autors de 14 i 6 gols a la lliga, respectivament.

El Milan ha perdut per lesió Nigel De Jong i viu un moment dolç, amb set victòries en els darrers vuit partits. I aquesta derrota va ser contra el Zenit en un partit on no s'hi jugava res. Bojan Krkic sol jugar minuts, però no sempre és titular i se situa darrere dels puntes. L'altre català, Dídac Vilà, gaudeix de menys minuts.

stats