Esports 15/02/2021

Missatge de Koeman al PSG: "Tinc moltes esperances que Messi seguirà al Barça"

Jordi Alba no amaga que les absències de Neymar i Di María els beneficien

i
Albert Nadal
3 min
Ronald Koeman amb Antoine Griezmann i Leo Messi

Ronald Koeman no creu que al Barça, malgrat la millora dels últims mesos, li calgui una gran victòria per confirmar que l'equip "avança pel bon camí". De fet, el neerlandès opina que en tots els partits que han perdut han tingut "millors ocasions" que els seus rivals. El tècnic, que ha rebutjat que l'eliminatòria contra el PSG sigui un duel Messi-Mbappé, ha determinat que és vital "deixar la porteria a zero" en el duel d'anada contra els francesos. El Barça podria recuperar Gerard Piqué –aquest dimarts, després de l'últim entrenament, prendrà la decisió final–, però tindrà la baixa de Ronald Araujo. Qui arribarà endollat al partit després de marcar un doblet dissabte serà Leo Messi, sobre qui Koeman ha enviat un missatge al PSG: "Tinc esperances que seguirà al Barça".

Per la seva banda, el PSG arribarà a Barcelona amb les baixes ja conegudes de Neymar i Di María. "Ells tenen baixes importants, però segueixen sent un equip amb molta qualitat. A nosaltres també ens falten jugadors importants, com Ansu Fati. Són coses que passen i s'han de tenir altres futbolistes preparats", ha explicat el tècnic. Amb tot, Koeman podria fer entrar Piqué a la llista de convocats: "Està físicament bé, té bones sensacions i acumula entre quatre i cinc sessions d'entrenament amb el grup". El central català no juga des del 21 de novembre, quan va caure lesionat en un duel contra l'Atlètic de Madrid.

El retorn de Piqué seria un bàlsam per a l'equip, però la seva falta de ritme fa que Koeman necessiti comptar amb els centrals que han estat jugant fins ara. "Qualsevol defensa pot jugar. Han fet bons partits, però també han comès errades, però això pot passar. No tinc cap dubte que els meus jugadors poden defensar contra un equip com el PSG. Intentarem dominar. Ells tenen molta qualitat, però són detalls tàctics de com haurem de defensar en una eliminatòria molt igualada", ha valorat el tècnic.

Jordi Alba: "Amb Messi al camp soc millor futbolista"

Per la seva banda, Jordi Alba no s'ha amagat a l'hora d'afirmar que les absències de Neymar i Di María els beneficien. "Sí, és millor que no juguin. No enganyaré a ningú, són baixes importants per a ells i a veure si ho podem aprofitar. Nosaltres també tenim baixes de jugadors importants", ha dit. El lateral també ha valorat que "les sensacions a l'equip són molt bones": "Hem millorat en els últims mesos, però en una eliminatòria com aquesta no hi ha favorits. Això es veurà el camp. És al camp on s’ha de demostrar qui és millor. Per a nosaltres, en una eliminatòria com aquesta, serà molt important actuar com un equip: atacar tots i defensar tots".

Jordi Alba.

Alba també s'ha desfet en elogis cap al seu amic i company Leo Messi: "Si jo tingués clar què farà amb el seu futur tampoc ho diria obertament. Ell està compromès en fer una bona temporada amb el Barça, que és el club de tota la seva vida. Segur que la decisió que prengui serà molt meditada, i se l’haurà de respectar. Però ja ho he dit moltes vegades, jo soc millor jugador amb el Leo al camp. I els meus companys pensen igual que jo. Som molt millor equip i som més forts amb el Leo amb nosaltres".

stats