GOLF
Esports 26/09/2016

Mor la llegenda del golf Arnold Palmer als 87 anys

Palmer estava ingressat a l'espera d'una operació de cor, però les causes de la mort encara no se saben

Efe / Ara
2 min
Arnold Palmer, en una imatge d'arxiu del 2008

Washington / BarcelonaLa llegenda nord-americana del golf Arnold Palmer va morir aquest diumenge a la matinada als 87 anys a Pittsburgh (Pennsilvània) per causes que encara no se saben.

"Arnold Palmer ha mort als 87 anys. Descansa en pau, Arnie. Tu seràs per sempre una llegenda en el golf i en la vida", ha anunciat la publicació especialitzada Golf Digest al seu compte de Twitter.

"Estem profundament entristits per la mort, als 87 anys, d'Arnold Palmer, el més gran ambaixador del golf", va escriure poc després l'Associació de Golf dels Estats Units (USGA) en la mateixa xarxa social.

Fins i tot el president dels Estats Units, Barack Obama, ha lloat Palmer amb un tuit en què recorda la visita que el golfista li va fer a la Casa Blanca.

Palmer va ser hospitalitzat per unes proves just abans d'una operació cardíaca, segons ha explicat al Washington Post Doc Griffin, un dels seus assistents més pròxims, que ha assegurat que desconeix la causa exacta de la seva mort. Segons el diari local 'Pittsburgh Post-Gazette', Palmer va ingressar dijous a l'Hospital Presbiterià del Centre Mèdic de la Universitat de Pittsburgh per fer-s'hi unes proves al cor i va morir diumenge al mateix centre.

El carismàtic i telegènic golfista, que va emergir com a estrella de l'esport en els anys cinquanta, està considerat com un dels millors en la història del golf i se li atribueix la seva popularització a través de la televisió. L'any 1954, quan tenia 25 anys, es va proclamar campió amateur dels Estats Units, i el 1955 va passar a ser professional. El 1958 va guanyar el torneig Masters, que va revalidar els anys 1960, 1962 i 1964.

Palmer (Latrobe, Pennsilvània, 1929), que ho va aconseguir tot com a professional, va ser elegit atleta de la dècada en els anys 60. També va rebre la Medalla Presidencial de la Llibertat i la Medalla d'Or del Congrés dels EUA.

A més, es va convertir en el primer golfista que va superar el milió de dòlars, després d'aconseguir el premi més gran que va guanyar, de 50.000 dòlars.

stats