MOTOGP
Esports 21/04/2013

Marc Márquez es converteix en el pilot més jove que guanya una cursa de MotoGP

El de Cervera puja al capdamunt del podi al Gran Premi de les Amèriques, el segon que disputa a la categoria reina. Pedrosa ha estat segon i Lorenzo, tercer

Nuria García
1 min

BarcelonaMarc Márquez ha aconseguit convertir-se en el pilot més jove que guanya una cursa de la categoria reina del motociclisme. Amb 20 anys i 63 dies ha superat el rècord de precocitat de 20 anys i 196 dies que tenia Freddie Spencer quan va guanyar l'any 1982 la cursa de 500 cc a Spa-Francorchamps.

Marc Márquez arrencava des de la 'pole', però a l'inici ha cedit la posició a Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo, per la seva banda, no ha arrencat bé –li ha patinat la moto– i ha perdut unes quantes posicions. Tot i això, el mallorquí ha pogut remuntar per situar-se tercer. Lorenzo no ha pogut seguir el ritme que marcaven les dues Honda –les de Dani Pedrosa i Marc Márquez–, però ha mantingut el tercer graó del podi.

Mentrestant, al davant, Dani Pedrosa intentava obrir forat, però el seu company el seguia de ben aprop. El pilot de Cervera, des del darrere, ha controlat el seu company, l'ha analitzat i, quan faltaven nou voltes per al final, Márquez ha atacat i ha avançat Pedrosa.

Quan faltaven tres voltes per al final, Pedrosa ha perdut temps i Márquez se n'ha aprofitat per obrir forat i creuar la meta en solitari.

stats