Esports Motor / Dakar 07/01/2022

Joan Barreda, resistent al dolor, segueix al Dakar

El pilot ha completat els 101 km de la sisena etapa amb la clavícula trencada

2 min
Joan Barreda durant el Dakar

La duresa del Dakar cada dia es veu més sobre el desert. A mesura que els dies passen i els quilòmetres pesen, cada pilot afronta d'una manera diferent la cursa més dura del món. La sisena jornada ha deixat ensurts i ja ha tornat a sobrevolar la possibilitat de la cancel·lació del Dakar.

101 km amb la clavícula trencada

Joan Barreda està protagonitzant un Dakar excepcional. Després de guanyar dues etapes, la cinquena jornada va ser negra per al pilot de Torreblanca. Una caiguda entre els quilòmetres 265 i 270 va provocar-li una fractura a la clavícula de l'espatlla esquerra que fa perillar la seva continuïtat al Dakar. Barrera, però, no volia sumar el seu sisè abandonament en 12 participacions al Dakar i va prendre la sortida de la sisena etapa. "L'objectiu era intentar continuar a la carrera, però he tingut bastant dolor. A veure... Molt de dolor sobretot a les zones de pedres i a les de sorra, on calia frenar gairebé a zero pels sots i els perills. La clau és intentar que no empitjori i que la inflamació no vagi a més amb el pas dels quilòmetres", ha dit després de l'etapa.

Queixes per l'ordre de sortida

Laia Sanz està tenint un debut agredolç al Dakar. Tot i el bon paper al desert, pilotar el seu mini juntament amb el seu copilot, Maurizio Gerini, a vegades és difícil. Tant ella com Isidre Esteve van portar a l'organització les queixes pels canvis en l'ordre de sortida, clau per poder fer una bona etapa i no trobar-se trànsit indesitjat. Cap dels dos entenia perquè, havent arribat en una posició de mitja taula, es veien relegats a posicions molt per darrere. Això, però, no ha influït en el pilotatge de la pilot de Corbera de Llobregat, que ha aconseguit remuntar 83 posicions per acabar 26a a la general. "Hi ha molta diferència entre poder sortir en el lloc 31, com ha sigut el cas d'avui, o fer-ho enrere", ha dit a l'acabar l'etapa.

Possible suspensió del Dakar

El ministre d'Afers Exteriors francès, Jean-Yves Le Drian, va anunciar en una entrevista a la televisió francesa BFM que es plantejaven una possible suspensió del ral·li. El 30 de desembre es va produir una explosió al cotxe d'assistència de Philippe Boutron, pilot de l'equip Sodicars, que va haver de ser repatriat a França arran de les greus ferides que pateix a les dues cames. Està hospitalitzat en un hospital militar francès, on ahir va sortir del coma. "Una de les hipòtesis era que podia ser un acte terrorista contra el Dakar. Recordem que a l'Aràbia Saudita ja hi ha hagut actes terroristes contra interessos francesos. Creiem que podria caldre suspendre aquest esdeveniment esportiu. Com a resposta a l'incident ja s'ha reforçat la seguretat, però la qüestió segueix sobre la taula", va assegurar Le Drian.

stats