Laia Sanz, preparada per al seu dotzè Dakar: "Sento el mal de panxa de la primera vegada"

La pilot de Corbera del Llobregat espera amb candeletes que arribi l'1 de gener per estrenar-se sobre les quatre rodes

2 min
Laia Sanz i Maurizio Gerini

BarcelonaA deu dies de l'inici del Dakar, totes les precaucions són poques. Amb la irrupció de la variant òmicron, Laia Sanz és conscient que cal anar molt amb compte i cuidar-se per poder anar sense problemes al seu dotzè Dakar. Sobre dues rodes els registres de la pilot catalana són excepcionals. És l'única dona que ha aconseguit acabar novena absoluta (2015) en aquesta categoria en tota la història de la competició. Amb ple de finalitzacions (11 d'11), la corberenca es marca aquest com a objectiu de cara a la seva primera participació amb el seu Mini. Acabar i gaudir, aquest és el pla.

"Torno a tenir aquell mal de panxa dels nervis de la primera vegada", confessa Laia Sanz abans de marxar a Jiddah per disputar la prova més dura del món del motor. Ara, sobre les quatre rodes les sensacions són ben diferents. Després de fer un bon tast del Mini a Hail amb un ral·li en què va poder cometre "els errors de rookie que no cometrem al Dakar". Sanz s'espera un Dakar molt exigent, amb dunes gairebé en totes les etapes. "M'espero un Dakar dur, ràpid i crec que, si som llestos i no ens precipitem, podem fer una bona actuació. Qualsevol pilot quan es posa el casc vol ser competitiu. Mirarem cada dia la classificació i voldrem millorar-la. Som rookies i realistes, però òbviament quan ens posem el casc volem donar gas", ha explicat la pilot en la presentació.

Tal com explicava la pilota a l'ARA fa unes setmanes, el moment de canviar als cotxes ha estat marcat per diferents variants. "Amb l'edat ets més conscient del perill", ha confessat durant la presentació. "S'han donat molts factors que s'han ajuntat i han convertit aquest any en el moment ideal per fer el canvi. He millorat molt des de l'inici de l'any fins ara. Soc nova i l'adaptació ha sigut intensa i curta, però noto molta diferència", ha afegit.

En el seu debut, Laia Sanz comptarà amb el motard Maurizio Gerini com a copilot. L'italià, de 36 anys, acumula quatre participacions al Dakar, en què ha aconseguit dues victòries en la categoria marató (2018 i 2019), un 14è lloc com a millor resultat en la general (2019) i una 11a posició com a millor actuació en una etapa (2020).

stats