Motor

El retorn de Ferrari i l'adeu de les rivalitats històriques: els apunts de la 'qualy' del GP de Bahrain

Charles Leclerc aconsegueix la 'pole' i desbanca Max Verstappen

2 min
Charles Leclerc dins del seu FErrari al box

BarcelonaLes cartes ja estan sobre la taula. Després de dues tandes d'entrenaments de pretemporada, ha arribat l'hora de la veritat sota els llums del circuit de Bahrain. Ja no podien amagar res i s'ha pogut veure, per primer cop, on està cada pilot i cada monoplaça en aquesta nova era de la Fórmula 1. De moment, tot amb el color vermell de Ferrari.

Leclerc es queda amb la primera pole de la temporada

Els dos Ferraris han liderat la tanda classificatòria per al Gran Premi de Bahrain (16 h, DAZN). L'escuderia italiana ha mantingut el bon nivell mostrat durant la pretemporada i ha sorprès amb un rendiment encara millor. La velocitat punta i la fiabilitat del monoplaça i el seu pilotatge eficient han portat Leclerc a parar el cronòmetre en 1:30.558, just davant del neerlandès Max Verstappen. El Ferrari de Carlos Sainz, ben enganxat al Red Bull del vigent campió mundial, sortirà darrere seu tot i mantenir el millor temps durant la sessió... fins que el seu company d'equip, Leclerc, li ha pispat la primera plaça.

La batalla Red Bull - Mercedes desapareix

Nova era a la Fórmula 1 i noves rivalitats. Les enemistats històriques entre Red Bull i Mercedes, que l'any passat van arribar al seu màxim exponent amb el final entre Hamilton i Verstappen, semblen d'un altre temps veient el nivell actual de l'escuderia alemanya. El monoplaça de Lewis Hamilton i George Russell no acaba de funcionar. La velocitat no arriba a ser competitiva i el porpoising excessiu fa que pilotar els monoplaces platejats sigui més complicat del que és habitual. Hamilton sortirà cinquè, mentre que Russell ocuparà la novena posició en la graella de sortida.

Max Verstappen, pilot de Red Bull

Haas deixa a tothom amb un pam de nas

La nova era de la Fórmula 1 queda clar que ens oferiria moltes sorpreses. Ara bé, el que ningú esperava és que Haas, l'equip que va acabar últim al Mundial de constructors amb una actuació pobra i plagada de problemes, donés la cara i fes un temps excepcional. L'arribada de Kevin Magnussen, que ha substituït l'acomiadat Nikita Mazepin, ha ajudat a perfeccionar un monoplaça que ja estava estudiat i evolucionat de cara a aquest 2022. La temporada passada, l'escuderia nord-americana va decidir no millorar el seu cotxe, tenint en el punt de mira el 2022. En les primeres voltes reals d'aquesta temporada s'ha vist la millora estratosfèrica del seu monoplaça. El pilot danès sortirà aquest diumenge en setena posició.

stats