MOTOGP
Esports 07/04/2013

Jorge Lorenzo guanya el GP de Qatar i Márquez puja al podi el dia del seu debut a MotoGP

Doblet de Yamaha: el pilot balear guanya a Losail i Valentino Rossi ha acabat segon. Marc Márquez ha superat Dani Pedrosa per pujar al tercer graó del podi

Nuria García
1 min
Jorge Lorenzo ha guanyat el GP de Qatar / FADI AL-ASSAAD / REUTERS

BarcelonaJorge Lorenzo ha estat el guanyador del Gran Premi de Qatar de MotoGP. El pilot balear no ha patit gens pel triomf ja que ha dominat des de la sortida. Lorenzo ha arrencat molt bé i ha marxat tot sol, sense que cap dels seus rivals pogués mantenir el seu ritme.

Amb Lorenzo sol al davant, l'atenció de la cursa s'ha dirigit a la lluita per la segona i la tercera posició. Dani Pedrosa, Cal Cruchlow i Marc Márquez eren els candidats a ocupar les altres dues places del podi. Márquez ha aconseguit superar el pilot britànic i s'ha situat tercer, just darrere del seu company a Honda, Dani Pedrosa.

A sis voltes per al final, Márquez ha superat Pedrosa a final de recta i ha intentat obrir forat just quan Valentino Rossi, que arribava com un avió des del darrere –tenia un ritme superior a tota la resta de pilots– contactava amb el grup. Només una volta més tard, l'italià ha avançat Crutchlow i el britànic ha comès una errada i ha sortit de la pista.

Rossi ha seguit escalant posicions i una volta més tard s'ha desfet de Pedrosa. L'italià ja tenia assegurada una posició de podi, però encara volia més. ha anat a la recerca de Márquez, a qui ha superat després d'una bonica lluita. De fet, quan només faltaven dues voltes, Marc Márquez s'ha situat per davant de Rossi després d'avançar-lo per l'interior, però l'italià, molt més experimentat que el de Cervera, li ha tornat la maniobra tan sols uns revolts més tard.

Al final, Rossi ha pujat fins al segon graó del podi mentre que Marc Márquez ha acabat tercer i Dani Pedrosa, quart.

stats