Marc Márquez confirma que aspira a tot en aquest Mundial

La 'pole' del GP de Qatar se l'ha endut Jorge Martín (Ducati) per davant de Bastianini i del pilot de Cervera

2 min
Marc Márquez i Jorge Martín

BarcelonaEls semàfors s'han apagat a Qatar i la temporada de Moto GP torna a començar. Amb el so dels motors sobre l'asfalt arriba també la primera pole. La volta ràpida en classificació l'ha signat Jorge Martín i sortirà des del primer lloc en la cursa d'aquest diumenge (15 h, DAZN), que obrirà un Mundial maratonià.

Jorge Martín lidera les Ducati

El pilot de San Sebastián de los Reyes comença la temporada com va acabar l'anterior. El madrileny ha sigut la millor Ducati (de les vuit que hi ha sobre l'asfalt) i ha signat la seva cinquena pole des que corre a Moto GP en tan sols les quinze curses que ha disputat. "Ens falta alguna cosa. No estic confiat per a demà", ha dit el pilot de Pramac Racing un cop ha baixat de la moto. Al capdavant de la graella l'acompanyarà Enea Bastianini (Gresini Racing), per primer cop en la primera fila, i Marc Márquez, que torna a ser el de sempre amb una Honda renovada. El de Cervera ha marcat el ritme i ha liderat la taula durant bona part de la sessió.

Johann Zarco, a punt de fastiguejar encara més Yamaha

El pilot de l'equip satèl·lit de Ducati ha estat a una volta (vàlida) d'ensorrar l'inici de Mundial per a Fabio Quartararo, actual campió. El francès de Yamaha enceta la temporada sense gaires bones sensacions. No acaba de trobar-se còmode sobre la moto i ha estat a punt de no passar a la Q2. Però gràcies a una bandera groga en l'últim gir que ha invalidat la volta de Zarco, ha pogut mantenir el segon millor temps de la Q2 i sortirà 11è aquest diumenge.

Fabio Quartararo al box de Yamaha

La 'pole' de Moto2, per a un debutant

Celestino Vietti (Kalex) ha aconseguit la seva primera pole position en la categoria de Moto2. Tot i que Sam Lowes (Kalex) ha fet un gir més veloç, la seva volta ha estat anul·lada per excedir els límits del circuit en la classificació per al Gran Premi de Qatar, que es disputa al circuit de Losail. Amb un crono d'1.59.082, l'italià ha tingut un marge de 112 mil·lèsimes sobre el segon, el seu compatriota Tony Arbolino (Kalex). Vietti començarà per primera vegada des de la línia frontal de sortida, al davant del seu propi company d'equip, Lowes.

Millor temps de Moto3 per al mallorquí Izan Guevara 

La primera pole de la carrera esportiva d'Izan Guevara ha arribat en la primera qualy del Mundial del 2022. El de Palma ha marcat el millor temps en la seva última volta amb un 2.04.811 per superar Ayumu Sasaki (Husqvarna). El japonès de 21 anys, ja rodat després de ser el més ràpid de la primera tanda de classificació, ha superat el temps del valencià Jaume Masià (KTM), que ha anat trobant-se, a poc a poc, més còmode al llarg del cap de setmana.

stats