Marc Márquez guanya a Austin i torna a ser el millor

El Tro de Cervera ha liderat la cursa des del primer revolt

2 min
Marc Márquez durant la cursa

BarcelonaMarc Márquez torna a somriure. El Tro de Cervera s'ha imposat amb autoritat després d'una sortida excepcional avançant Fabio Quartararo i Pecco Bagnaia abans del primer revolt. El pilot d'Honda ha aprofitat el Gran Premi de les Amèriques, circuit on s'ha imposat en moltes temporades i especial per a Márquez, per pujar al primer esgraó del podi per segon cop aquesta temporada.

Mentre l'asfalt del circuit d'Austin ha sigut el gran protagonista durant el cap de setmana en el Gran Premi americà, la cursa del GP només ha tingut un nom: Marc Márquez. El de Cervera ha tornat a controlar una cursa després de més d'un any. Amb un pilotatge sòlid, a la vegada agressiu i calmat, el català ha aconseguit dominar la seva Honda per catapultar-se cap a la primera posició i distanciar-se dels seus perseguidors en cada quilòmetre que anava completant. Amb contundència ha liderat la cursa des de la sortida i, amb tranquil·litat, ha aprofitat un dels seus circuits preferits per recuperar les bones sensacions que el transporten a fa més d'un any, quan la situació era ben diferent abans de patir la greu lesió que ha condicionat la cursa del català.

El mal al braç ha desaparegut, però la condició física encara no és la millor. Això, però, sembla indiferent per a Marc Márquez. Després de readaptar el seu estil de pilotatge a les seves noves limitacions, el Tro de Cervera, per fi, ha pogut tornar a guanyar un Gran Premi amb autoritat per fer fora els fantasmes que encara el condicionen des de la lesió.

Amb la victòria clarament adjudicada per a Márquez, Fabio Quartararo s'ha conformat amb la segona posició, que el deixa a una victòria del títol. Pecco Bagnaia, el seu màxim rival per al Mundial, ha tancat el podi.

Miracle a Moto3

La cursa de Moto3 ha tornat a deixar amb l'ai al cor tots els espectadors, pilots i el pàdoc sencer. Jeremy Alcoba, Pedro Acosta i Andrea Migno s'han vist involucrats en un accident després que Alcoba caigués de la moto enmig de la recta. Primer Migno i després Acosta han passat i han topat amb la moto, i tots dos han sortit disparats. La bandera vermella ha onejat al circuit mentre els pilots es reincorporaven amb gestos de dolor. Per sort, cap dels pilots ha pres mal i tot ha quedat en un ensurt.

stats