Moto GP

Marc Márquez puja al podi i rebenta tots els pronòstics en l'arrencada del primer GP de la temporada

El pilot de Cervera torna a un gran nivell i acaba tercer en la primera cursa a l'esprint, després d'una 'pole' de rècord

3 min
Marc Márquez en el circuit de Portimao

BarcelonaA Marc Márquez és impossible guanyar-lo a tossut. El de Cervera sap perfectament que la seva Honda és de les pitjors motos de la graella: no té bon rendiment, ni ritme ni velocitat. Els hàndicaps l'envolten al box d'Honda, però ell no es donarà mai per vençut. No forma part del seu ADN, és inconcebible. Per això, malgrat totes les adversitats, Marc Márquez ha rebentat els pronòstics i s'ha endut la primera pole de la temporada rebaixant el millor temps del circuit. El català, però, no ha pogut mantenir el ritme i, en l'estrena del nou format del Mundial, ha travessat tercer la línia de meta en la primera cursa a l'esprint, en què s'ha imposat Pecco Bagnaia (Ducati).

Márquez, rei de la 'qualy'

La primera jornada de la temporada ha sigut maratoniana. Les motos han saltat a la pista per a la qualy, que ha deixat un tastet de com serà de boig aquest Mundial. En la primera sessió classificatòria del dia, Márquez ha protagonitzat una tanda d'infart on ha aconseguit el millor temps a l'últim segon. El català s'ha sobreposat a una moto menys competitiva del que voldria i ha millorat, en dues ocasions, el rècord del circuit portuguès. Amb aquesta gran marca, Márquez ha aconseguit la pole i ha sortit, per tant, primer en l'esprint de la tarda (16 h, DAZN) i també ho farà en la cursa de diumenge (15 h, DAZN).

Malgrat tenir una moto de les menys competitives de la graella, Márquez ha sigut el més llest. El de Cervera ha aprofitat la roda d'altres pilots per mantenir un ritme endimoniat i aconseguir batre al cronòmetre. Amb aquest temps de rècord, ja suma 92 poles en la seva carrera —en totes les competicions—. Enguany, recuperat de la lesió que el va mantenir més d'un any lluny de l'asfalt, es torna a postular com a candidat al títol. "No sé com ho he fet, fent malabars! Necessito algú al davant per poder fer els temps. Potser no és la manera més bonica de fer-ho, ho sé. La pole no és la nostra posició real, però ja tenim alguna cosa guanyada", ha dit quan ha baixat de la moto.

Pecco Bagnaia segueix regnant

Els semàfors s'han apagat per primer cop aquesta temporada a les 4 de la tarda. Totes les mirades estaven posades en el català, malgrat que tothom era conscient que amb l'Honda mantenir el ritme de les Ducati era complicat. Ha sortit primer, però el lideratge li ha durat poc més d'una volta. Les Ducatis de Pecco Bagnaia i Jorge Martín han superat el de Cervera en un sospir i s'han barallat entre elles fins que ha onejat la bandera de quadres. L'actual campió del món s'ha endut també la primera cursa a l'esprint de la història de MotoGP.

Mentre les dues Ducatis es disputaven el primer esgraó del podi, Márquez no ha abaixat els braços. Ha sigut murri. Amb un doble avançament a Miguel Oliveira (Aprilia) i Jack Miller (KTM) ha segellat la tercera plaça i ha pujat al podi amb aquell somriure que enamora. Com un nen petit que, malgrat les dificultats, s'ho ha passat d'allò més bé i ha aconseguit un objectiu que preveia inassumible.

El de Cervera ha tocat el cel en l'estrena del Mundial d'aquest 2023 de MotoGP i, després de la tercera plaça en la cursa a l'esprint, arrencarà des del lloc més avançat de la graella de sortida també demà (es mantenen les posicions de la qualy). Aquest diumenge (15 h, DAZN), però, arriba la prova de foc real: 25 voltes on tothom anirà a mort. El Mundial de 2023 serà el més frenètic de la història.

stats