MotoGP

Marc Márquez torna a pujar a una moto

El pilot de Cervera fa un pas més en la seva recuperació

2 min
Marc Márquez en el box d'Honda a Misano

BarcelonaEl procés de recuperació de Marc Márquez va sobre rodes. I mai més ben dit. El Tro de Cervera ha tornat a pilotar una moto –en aquest cas, de motocròs– després de més de dos mesos allunyat del món del motor per culpa d'una diplopia. A principis del novembre del 2021 el català va patir un accident mentre practicava off-road. Es va donar un cop al cap i, com a conseqüència, des de llavor pateix visió doble. Arran del traumatisme, Márquez té afectat el quart nervi dret de l'ull. És exactament el mateix problema que ja va patir el 2011. "Són moments durs, sembla que plou sobre mullat. Toca paciència, però si he après una cosa és a afrontar les adversitats amb positivitat", va dir el cerverí a través del seu compte de Twitter, on va donar les gràcies als aficionats pel seu suport.

Ara, a mitjans de gener, sembla que la recuperació va per bon camí i dos mesos després ja ha pogut tornar a pujar a una moto. Dilluns Marc Márquez es va sotmetre a una revisió mèdica amb el doctor Sánchez Dalmau per analitzar la situació de la seva diplopia. L'oftalmòleg va confirmar una clara millora en la visió del vuit vegades campió del món. Aquesta evolució ha permès que el pilot de l'equip Repsol Honda rebi l'autorització per entrenar-se amb moto. El català pujava dimecres a una moto tres mesos després al circuit de motocròs de Ponts (Lleida), on després de fer diverses mànegues les sensacions van ser positives. El seu equip ha sigut qui n'ha informat.

El següent pas per a Márquez serà fer un entrenament en un circuit de velocitat. Encara està pendent saber si podrà rebre l'alta definitiva abans dels tests de pretemporada del Mundial, el 5 de febrer a Sepang (Malàisia). En qualsevol cas, el català està tenint paciència i constància per recuperar-se d'una lesió que el 2011 el va tenir allunyat de les pistes cinc mesos. Aquesta vegada la recuperació pot ser bastant més curta.

stats