Mundial de Natació
Esports 18/07/2011

Érika Villaécija inicia aquesta matinada el seu doble repte: les aigües obertes i els 800 metres lliures

A les 3 de la matinada, hora catalana, la nadadora intentarà classificar-se pels Jocs de 2012 en els 10 km, i el dia 29 saltarà a la piscina per una medalla en els 800

Albert Solé
1 min
Érika Villaécija després de proclamar-se campiona d'Espanya d'Aigües Obertes.

BarcelonaÉrika Villaécija és una de les poques nadadores que s'atreveix a competir en proves de piscina i en aigües obertes alhora, i a més ho fa a un nivell prou alt com per classificar-se per a un Mundial en les dues proves. I el seu objectiu principal és tornar a fer-ho d'aquí un any, als Jocs Olímpics de Londres, on encara és més estrany veure-hi nadadors aptes en les dues disciplines. Aquesta matinada, a les 3 hora catalana, es nadaran el 10 quilòmetres femenins a la platja de Jinshan, en els quals Villaécija confia fer-hi un bon paper i acabar entre les 10 primeres –va ser 8a l'any passat en el Mundial d'aigües obertes–, cosa que li donaria el bitllet directe per als Jocs. Però la nadadora del CN Sant Andreu confia a més poder arribar al podi, encara que no és l'objectiu principal.

I deu dies més tard, la matinada del 28 al 29 de juliol, serà el torn de la piscina olímpica, on Villaécija té molt números de fer-ho bé en la seva prova, els 800 metres lliures. En aquesta prova la seva principal rival serà la també catalana Mireia Belmonte, ja que en el passat Mundial de piscina curta de Dubai, Villaécija va aconseguir l'or, i Belmonte la plata en aquesta prova.

stats