La Vuelta
Esports 04/09/2016

Nairo Quintana dóna un cop decisiu a la Vuelta

L'italià Gianluca Brambilla s'ha endut l'etapa

Efe
1 min
Nairo Quintana

FormigalL'italià Gianluca Brambilla (Etixx) ha guanyat la quinzena etapa de la Vuelta a Espanya, entre Sabiñánigo i Formigal, la més curta d'aquesta edició, en la qual el colombià Nairo Quintana (Movistar), segon, ha avantatjat el britànic Chris Froome en 2 minuts i 39 segons i ha fet un pas de gegant cap al triomf final.

Brambilla ha creuat la meta amb un temps de 2:54:30. Quintana ho ha fet a 2 segons. Alberto Contador ha arribat a 33 segons, i Chris Froome, a 2:39.

El ciclista colombià ha donat un cop gairebé definitiu a la general, en la qual ja té un avantatge de 3:30 sobre Froome.

Alberto Contador ha estat el protagonista de l'etapa en els primers quilòmetres amb una sèrie d'atacs que han destrossat el gran grup i han sorprès Froome, Chaves i Yates, que han quedat en un segon grup perseguidor.

Amb Froome aïllat, sense equip, l'avantatge ha anat creixent i ha inútil l'esforç del segon grup, on s'han rellevat al capdavant l'Orica i l'Astana. A peu de l'últim port, a 14 quilòmetres del cim de Formigal, l'impuls de Luis León Sánchez ha estabilitzat en 2 minuts el grup de vuit que encapçalaven Contador i Quintana.

Quintana ha estat l'encarregat de portar el pes de l'ascens. S'ha endut a roda Contador i Brambilla a falta de 4 quilòmetres. Ha cedit Contador i en la recta de meta Brambilla ha estat més ràpid que Quintana.

Aquest dilluns la setzena etapa de la Vuelta portarà el grup d'Alcanyís a Peníscola a través de 156,4 quilòmetres.

stats