La Vuelta
Esports 31/08/2014

Nairo Quintana, líder de la Vuelta abans del primer dia de descans

El colombià Winner Anacona (Lampre-Merida) guanya l'etapa de l'Estació de Valdelinares venint de l'escapada i es queda a nou segons del mallot vermell

Albert Rabadan
1 min
Nairo Quintana / EFE

BarcelonaNairo Quintana (Movistar) s'ha col·locat líder de la Vuelta a Espanya a la novena etapa de la cursa espanyola, acabada en altura a l'Estació de Valdelinares, en una jornada que ha donat el triomf d'etapa al seu compatriota Winner Anacona (Lampre-Merida). Aquest últim s'ha quedat a tan sols 9 segons del lidertat, a la quarta posició darrere Quintana, Contador i Valverde.

Anacona formava part d'una escapada molt nombrosa, formada per més de 20 ciclistes, on hi havia importants escaladors com Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) o el seu company d'equip Damiano Cunego, i per gran part de l'etapa ha estat líder virtual. Amb tot, la feina de l'equip Sky per retallar distàncies des del pilot li ha costat el mallot vermell, però ha guanyat l'etapa en solitari en una gran actuació.

A 2 minuts i 16 segons del colombià han entrat Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Joaquim Rodríguez (Katiuixa) i el mateix Quintana. El madrileny ha fet un fort atac amb el que ha aconseguit marge, però els contraatacs de Quintana i l'esprint final del Purito no li han permès fer distància, per la qual cosa el català ha pujat ara a la sisena plaça a la general, a 30 segons del mallot vermell.

stats