DAKAR 2014
Esports 22/01/2014

Nani Roma: "El treball de molts anys fa que el Dakar parli un idioma que abans ni es pensava"

El pilot de Folgueroles assegura que la clau per guanyar aquest Dakar ha estat "la serenitat"

Nuria García
2 min
Nani Roma, durant la seva arribada a Barcelona / EFE / Alejandro García

BarcelonaNani Roma per fi ha aconseguit el que ell anomena "el somni del somni del somni": guanyar el Dakar en cotxe després d'haver-lo guanyat en moto i d'haver-lo pogut córrer, que va ser el primer pas.

"Quan vaig guanyar en motos i vaig passar als cotxes, sabia que no seria fàcil. En aquesta categoria tenia molts rivals complicats", assegura Nani Roma, que diu que encara ha de "pensar dos cops" que ha guanyat el Dakar perquè encara no s'ho creu. "He fet tota la cursa a un ritme molt alt, estic molt content. La clau ha estat la serenitat que hem tingut cada dia. Sempre em repetia que el que volia era arribar sencer al bivac. Hem comès errors, però hem gestionat molt bé la cursa", afirma el pilot.

"La segona setmana a Atacama sabia que seria molt difícil. Realment, durant la jornada de descans, no pensava ni que havia guanyat la cursa ni que podia perdre-la, em concentrava en el dia a dia", ha explicat Roma. El de Folgueroles ha comentat què va dir a Stéphane Peterhansel, el seu company d'equip i rival, després que el francès es queixés de suposades ordres d'equip per deixar guanyar el català. "Li vaig dir que s'havia equivocat, però quan ell es posa el casc, canvia i utilitza totes les armes per guanyar els seus rivals. Li vaig dir que no estava d'acord amb el que havia fet i dit. Això va fer que es creés un entorn complex", ha relatat el pilot, que ha avançat que ja ha començat a preparar i a pensar en el Dakar 2015.

Per a Nani Roma, que dos catalans (ell i Marc Coma) hagin guanyat el Dakar no és qüestió de sort: "El que estem vivint és un treball de fa molts anys. Això fa que ara el Dakar parli un idioma que abans ni es pensava". El de Folgueroles, que tot rient ha confessat que espera "no haver d'esperar 10 anys per guanyar un altre Dakar", ha dit que sí que es veu competint d'aquí 10 anys. "En tinc 41! Sóc jove, mira el Carlos [Sainz], en té 50 i pico i encara està donant guerra!", ha exclamat.

stats