BARÇA
Esports 06/09/2016

Gabigol, el bumerang del Barça contra el Santos pel cas Neymar

El club blaugrana està estudiant les accions legals contra el club brasiler, que va incomplir l'acord amb els catalans en el traspàs del davanter a l'Inter

Ara
2 min
El document que va enviar el Santos

BarcelonaNou litigi Santos-Barça a la vista. Una altra conseqüència del complex acord que va signar el club blaugrana amb els brasilers pel fitxatge de Neymar. En aquest cas, pel dret preferencial que es va incloure respecte tres jugadors del planter del Santos i pel qual el Barça va pagar 7,9 milions d'euros. En aquest últim mercat de fitxatges, el davanter Gabigol va ser traspassat a l'Inter de Milà per gairebé 30 milions d'euros. Era un dels tres jugadors que el Barça tenia sota control des del 2013, quan Neymar va aterrar al Camp Nou.

El president, Josep Maria Bartomeu, va denunciar que el Santos no havia avisat el Barça sobre el traspàs –"no han actuat bé", va dir el màxim mandatari al 'Tu diràs' de RAC1–, i incomplia, així, l'acord que tenien signat. En les últimes hores s'ha fet públic el correu que el club brasiler va enviar al Barça, concretament a Pere Gratacós, per notificar l'operació. El problema, segons l'escrit, és que va ser enviat el 29 d'agost. És a dir, no es complien els tres dies que tenia el Barça per contracte per respondre al Santos comunicant la seva voluntat d'acudir al dret de tempteig.

En el mateix document, el Santos especifica que el Barça tenia "un període de tres dies per exercir el dret preferencial", però el correu no es va enviar fins al dia 29. "El Santos ha rebut una oferta d'un altre equip, amb data de 28 d'agost, i com el Barça sap, qualsevol traspàs a Europa s'ha de completar abans del 31 d'agost. Per això, demanem al Barça que manifesti la seva intenció respecte del jugador abans del dia 30 a les 5, hora brasilera, o les 10 hora espanyola. Si no obtenim resposta, considerarem que es renuncia al dret preferencial", s'especificava en l'escrit.

Però no és l'únic error del Santos en aquest procediment. El Barça explica que va respondre al Santos de manera immediata, reclamant els detalls de la venda de Gabigol per poder valorar si utilitzava el dret de preferencial. Al Camp Nou asseguren que no hi va haver resposta, amb la qual cosa incomplia l'acord que es va signar el 2013.

El tema és, a hores d'ara, en mans dels serveis jurídics que analitzen un triple escenari: portar el cas a la FIFA, emprendre accions legals al Brasil contra el Santos o, fins i tot, accions penals contra el president del Santos, Fernando Gallotti.

stats