TENIS
Esports 25/04/2018

Rafa Nadal salva l'honor en un dimecres negre al Godó

Djokovic i Nishikori, KO en el seu debut a Barcelona

Martí Molina
2 min
Dimecres negre al Godó

BarcelonaEls aficionats del Godó esperaven amb candeletes la jornada d'aquest dimecres perquè debutaven al torneig tres dels noms més destacats, però ha acabat sent un dia negre: només Rafa Nadal ha fet els deures i ha pogut passar ronda. En canvi, Kei Nishikori i Novak Djokovic han quedat fora a les primeres de canvi i per la porta del darrere. El japonès, bicampió a Barcelona, s'ha hagut de retirar per lesió, mentre que el serbi, ex número 1 de l'ATP, ha perdut en el seu debut contra Martin Klizan.

Nadal ha sigut l'únic que ha fet bons els pronòstics i ha pogut passar ronda, i això que el manacorí ha començat el seu partit contra Roberto Carballés amb suspens, ja que el tinerfeny li ha trencat el servei només començar el partit. Però el 0-2 en contra ha acabat sent una anècdota per al 10 vegades campió del Godó: ha remuntat per imposar-se en el primer set 6-4 i ha accelerat per guanyar el partit a la segona mànega, també per 6-4.

Nishikori es retira del Godó per lesió

En condicions normals, el manacorí s'hauria vist les cares en tercera ronda amb Kei Nishikori, però el seu rival serà Guillermo García López. El tenista manxec s'ha beneficiat de la lesió del seu rival japonès, que ha abandonat el partit per lesió després del primer set, que s'havia adjudicat precisament García López per 6-3.

Després de Nishikori ha arribat l'eliminació de Novak Djokovic, que ha caigut a mans de Klizan en tres sets (6-2, 1-6, 6-3). El tenista serbi només ha sigut superior en el segon set, i gràcies al servei. Al tercer i definitiu ha anat a remolc de l'eslovè Klizan, número 140 del món. Djokovic, ex número 1 de l'ATP, arribava a Barcelona sense estar al 100% i amb l'objectiu d'agafar rodatge de cara al Roland Garros. Ara bé, pocs s'esperaven que fes les maletes només començar.

Novak Djokovic, al Godó

De fet, els aficionats s'havien fet il·lusions pensant en un camí espinós i atractiu alhora per a Rafa Nadal, que en tercera ronda hauria jugat contra Nishikori, i als quarts de final contra Djokovic. No passarà ni una cosa ni l'altra.

En canvi, a l'altra banda del quadre no hi ha hagut grans sorpreses i els dos favorits, Grigor Dimitrov i Dominic Thiem, han passat ronda. En el cas de Dimitrov, número 5 de l'ATP i segon cap de sèrie, no ha patit gens ni mica contra el francès Gilles Simon (6-2 i 6-2) i ara jugarà contra el tunisià Malek Jaziri, mentre que Thiem (7è del món i tercer cap de sèrie) ha derrotat Jaume Munar –tenista establert a Barcelona i que ocupa el lloc 174 de l'ATP– per 7-6 i 6-1. El rival de l'austríac serà l'eslovac Jozef Kovalik.

stats