CURSES DE MUNTANYA
Esports 07/02/2015

Núria Picas acaba tercera a la Tarawera Ultra Marató de Nova Zelanda

La prova, de 100 km i 2.610 m de desnivell positiu, és la primera parada de l'Ultra Trail World Tour, que Picas va guanyar el 2014

Ara
2 min
Núria Picas, tercera a la Tarawera Ultra Marató de Nova Zelanada

BarcelonaNúria Picas ha estrenat la temporada de 'trail running' a la Tarawera Ultra Marató, a Nova Zelanda. La prova és part de l'Ultra Trail World Tour, el circuit internacional d'ultramaratons que Picas va vèncer el 2014. Picas s'ha estrenat amb una cursa de 100 km i 2.610 m de desnivell positiu de carrera, que passaven al voltant de quatre llacs, boscos i cascades, part dels llocs representatius de la cultura dels maoris.

"La prova és molt plana, amb molt poc desnivell comparat amb el que estic acostumada normalment. Això se m'ha fet difícil, ja que el meu fort solen ser les baixades. Tot i això, sento que em faltava entrenament per poder estar bé, ja que he patit bastant durant la carrera", ha explicat Núria Picas.

La prova començava a les sis del matí amb el domini de Ruby Muir, guanyadora de la prova el 2013. La seguia Shona Stephenson, i tercera arribava Núria Picas. Ruth Croft, que havia anat quarta al començament de la prova, ha passat Picas i s'ha col·locat en segona posició, de manera que ha retallat distàncies a Muir. Per la seva banda, Picas ha preferit ser prudent i quedar-se a la tercera posició, i així gaudir del recorregut sense forçar. Les posicions al capdavant de la cursa femenina no s'han intercanviat i Rubi Muir ha travessat la meta com a guanyadora amb un temps de 09 h 02 min 45 s. Després han arribat Ruth Croft, amb 09:14:36, i Núria Picas, que ha parat el cronòmetre a 09:40:49.

En arribar, Picas comentava: "Els paisatges pels quals passa la cursa són impressionants, i completament diferents dels que tenim a Europa. Em quedo amb aquesta experiència, i pel que fa a la competició estic contenta d'haver aconseguit mantenir-me en la tercera posició i fer podi".

Amb aquesta tercera posició Núria Picas comença una temporada que s'allargarà fins al setembre. De moment, començarà a preparar la Transgrancanaria, que es disputarà d'aquí un mes a la illa de Gran Canària.

stats