Esports 13/06/2019

Òscar Perarnau, decebut amb Rubi: "L'Espanyol volia fer un esforç brutal per renovar-lo"

El director general esportiu del club blanc-i-blau parla del futur de Borja Iglesias i de Mario Hermoso

Roger Requena
4 min
Òscar Perarnau, durant l'entrevista al 'Club de la Mitjanit'

BarcelonaEl director general esportiu de l'Espanyol, Òscar Perarnau, ha parlat al 'Club de la mitjanit' sobre diverses qüestions de l'actualitat blanc-i-blava com ara Rubi, Borja Iglesias, Hermoso o el futur de l'entitat. D'entrada, Perarnau s'ha mostrat decebut amb Rubi: "L'Espanyol volia fer un esforç brutal per renovar-lo. Ell deu tenir la seva percepció, però vam reforçar l'equip el gener i ara hem fet una ampliació de capital, l'Espanyol es mou".

Perarnau ha qualificat d'"inesperada i sorprenent" l'última setmana, i ha tingut paraules d'agraïment a Rubi i al seu cos tècnic. "Internament lamentem el comunicat, però som professionals i hem d'estar preparats per quan passin coses com aquestes", ha afegit. El director general esportiu ha assegurat que no li "constava" que Rubi tingués dubtes sobre el projecte, ja que el dia a dia el tractava amb el director de futbol professional, Rufete. "El dia 27 de maig, al matí, em reuneixo amb ell, perquè m'havia trucat la nit anterior per veure'ns. Em comunica que té una oferta del Betis. Nosaltres, tres setmanes abans, vam fer saber als seus agents que li faríem una oferta de renovació quan acabés la Lliga. Aleshores anàvem desens. Independentment de la classificació, era la nostra intenció. La nostra voluntat era que continués. Tenim un president xinès, que per temes horaris i traduccions... Rufete era de viatge. Tot van ser converses telefòniques. L'endemà li vam traslladar una proposta amb un gran esforç per part del club. L'endemà va trucar Chen, i el primer que li va dir era que havia pres la decisió. S'ha de respectar, som professionals". Perarnau, això sí, nega que convidessin a marxar Rubi: "Són percepcions. L'Espanyol va fer un esforç brutal perquè es quedés".

En el comunicat, Rubi també explica que ha perdut la confiança amb els dirigents. "Sincerament, ho desconec. Encara no n'he parlat amb ell. No entenc què vol dir. La relació és esplèndida, hem tingut unes xerrades molt positives i dignes. S'ha pogut demostrar durant l'any". Perarnau, a més, ha contradit els dubtes sobre la manca d'inversió: "L'Espanyol ha pogut invertir al gener, i ara ha anunciat una ampliació de capital. L'ha mantingut en una ratxa negativa perquè es creu molt en el treball diari".

Sobre l'aposta per David Gallego, ha ratificat que "és una persona que aporta moltes coses. Des del model de joc, la personalitat. Ha evolucionat molt. La seva aposta ajuda al club, coneix els jugadors del juvenil, del filial i del primer equip". Perarnau ha mostrat el "convenciment total" per l'aposta de Gallego. "Rufete va tenir clar apostar per ell. Coneix bé la casa, s'ho mereix, i té un estil que ens encaixa". "Els jugadors estan convençuts que el projecte segueix, i amb moltes garanties", ha afegit.

El màxim dirigent esportiu de l'entitat ha celebrat els efectes que comportarà l'ampliació de capital a l'Espanyol: "Amb l'ampliació de capital ajuda molt. Ens augmenta una mica el límit salarial. No tenim una necessitat de vendre i internament dona molta estabilitat. Podia ser que haguéssim de vendre, però amb l'ampliació de capital ja no hi estem obligats", ha celebrat Perarnau.

Es remetran a les clàusules

El director general esportiu també s'ha pronunciat sobre alguns noms propis: "El que a mi em preocupen són propostes reals. Borja Iglesias té una clàusula, si algú el vol ens remetem a la clàusula. Durant l'any pregunten els clubs. Ara mateix no tenim constància de cap oferta, però demà es poden despertar clubs de la Premier". Un club que sembla que pot apostar fort pel Panda, segons la Cope, és el Sevilla, que busca reforços per a la davantera després de conèixer les intencions de Ben Yedder de marxar. El gallec agrada al nou tècnic, Julen Lopetegui, i al director esportiu, Monchi.

Perarnau ha insistit que "la majoria de jugadors estan compromesos amb el club", però ha deixat clar que quan poden sorgir propostes, cal estudiar què és el millor per a les tres parts. Sobre Hermoso, ha comentat que "és un jugador que ha crescut molt, i és normal que preguntin per ell. Ell té una proposta de l'Espanyol per renovar, estem pendents que respongui. Sabem que és difícil que segueixi, perquè és un gran jugador. El mercat és molt llarg, veurem què passa".

Sobre possibles reforços, Perarnau ha deixat clar que hi ha moviments que esperen tancar aviat. "S'està treballant molt, tinc l'esperança que puguem tancar aviat algú. Hi ha un parell de noms que tenen moltes ganes de venir, però hi ha negociacions que es poden escurçar o allargar. El tema del segon porter s'està estudiant". Perarnau també ha parlat del mercat xinès: "Se segueix explorant, però des del punt de vista esportiu. És difícil que vingui algun altre xinès aquest estiu. No volem portar ningú que pensem que no tingui lloc a l'equip".

El dirigent esportiu, però, no ha volgut dir noms ni posicions: "Rufete té marcades unes posicions, però amb Gallego cal parlar per veure què es fa. Volem que el nou tècnic estigui a gust amb les eines que hi ha". Sobre la pretemporada, ha dit que han hagut d'anul·lar alguns compromisos, com ara amistosos contra el PSG o el Mallorca. "Depenem de si anem superant les prèvies. Per a alguns és una situació nova, però és un repte".

stats