Esports 06/06/2019

Rubi es desvincula de l'Espanyol: "Mai he negociat a esquenes de l'Espanyol ni marxo per diners"

Els agents del tècnic i el club han desbloquejat una negociació que portava una setmana encallada

Roger Requena
5 min
Rubi vol tornar a somriure a Montilivi

BarcelonaJa és oficial: Rubi ha deixat de ser l'entrenador de l'Espanyol. Una setmana després que s'encallessin les negociacions, Rubi i l'Espanyol han arribat, per fi, a un acord per a la sortida del tècnic maresmenc del club blanc-i-blau. L'entitat ho ha anunciat en un comunicat on expliquen que el tècnic ha abonat la quantitat de la seva clàusula de rescissió. Després de prop d'una setmana d'estira-i-arronsa, amb diferents interpretacions de la quantitat que havien de pagar els agents de l'entrenador, s'ha assolit desbloquejar les diferències existents, de forma que Rubi ha quedat alliberat de l'any de contracte que li quedava amb l'Espanyol i podrà fitxar pel Betis, que fa una setmana que l'espera amb un contracte a punt per firmar. El conjunt andalús ha fet front, a través dels agents del tècnic, al pagament de la quantitat exigida pel club (prop d'un milió d'euros). Acte seguit, ha fet oficial l'acord amb el maresmenc.

Rubi marxarà ara de vacances i serà presentat la setmana vinent, segurament dimarts, a Sevilla. El tècnic, però, ha explicat els seus motius en un comunicat fet públic a l'agència Efe: “Mai he negociat a esquenes de l'Espanyol. No és la meva manera de ser. Sempre he anat de cara i el club ha estat intormat en tot moment”, ha apuntat. Una informació que ja va explicar l'ARA dijous de la setmana passada: Rubi va informar al club quan va rebre una oferta formal del Betis. Va parlar amb Òscar Perarnau i amb Chen. No ho va aconseguir amb Rufete, que va tornar d’un viatge dimecres passat.

El tècnic es defensa de les acusacions de "traïdor"

En el comunicat, el tècnic ha volgut aclarir diverses crítiques rebudes. D'entrada, deixa clar que no es mou per diners, sinó per valors, com va fer quan va fitxar per l'Espanyol l'estiu passat "rebutjant dues propostes força superiors". Rubi ha reivindicat que han "generat patrimoni per al club".

"Als que m'acusen de traïdor, dir-los que m'he limitat a escoltar, i finalment a acabar acceptant, una proposta laboral d'una altra entitat com qualsevol empleat que se sent reconegut i al qual han vingut a buscar per realitzar el seu trebal de forma òptima". Sobre les crítiques en què el qualifiquen de "desagraït", Rubi recorda que s'ha revaloritzat la plantilla i "d'una forma exponencial a diversos dels futbolistes que la componen".

Rubi va revelar que fa dos mesos va traslladar a la direcció esportiva seus dubtes sobre el projecte esportiu per a la temporada 2019-20 davant la seva inseguretat contractual. "Malgrat alguna promesa feta en el passat que la temporada sortint era l'última amb dificultats, se'm trasllada que el proper curs també serà un any difícil, ja que a nivell esportiu seria complicat reforçar-se per poder competir en millors condicions", ha assegurat.

Segons Rubi, un cop aconseguida la classificació per a l'Europa League, des de la direcció esportiva se li va comunicar que l'entitat "no anava a fer un pas ambiciós cap endavant en el projecte esportiu", de manera que s'anava a seguir amb el full de ruta marcat inicialment, "una decisió totalment respectable". "Ja en el mes de maig i, amb la propietat del Club a Barcelona, em sorprèn molt que no es mantingui alguna reunió a soles amb la meva persona, i sí amb altres tècnics de l'entitat", insisteix l'extècnic blanc-i-una situació que qualifica com "bastant estranya".

Dies després va rebre la proposta del Betis i, segons explica Rubi, va fer arribar l'interès a l'Espanyol pel que va mantenir una conversa amb la direcció general per a "valorar la situació". "Posteriorment, concretament el 27 de Maig, em vaig reunir durant dues hores amb l'Oscar Perarnau (director general) i li demanem que era el moment que es valorés en la seva justa mesura al cos tècnic, deixant clar que no volíem entrar en cap mercadeig entre ambdues entitats ", informa el tècnic.

Rubi va revelar que l'endemà va rebre una proposta per part de l'Espanyol per als quatre tècnics que formen el seu equip. "Considerem que aquesta proposta és una forma elegant de dir-nos que si volem podem marxar", ha opinat. L'entrenador assegura en el seu comunicat que el 29 de maig va informar a la propietat de l'entitat i a part de la dirigencia del club (Carlos García Pont, Roger Guasch, Oscar Perarnau i Rufete) sobre la decisió de no continuar al capdavant de l'equip. "Els explico que he perdut la confiança en ells, no el meu màxim respecte, en tenir la sensació de no sentir-nos recolzats de manera incondicional. Em trasllada que es farà tot el possible perquè la meva sortida del RCD Espanyol sigui digna ... i bona per a les dues parts", ha indicat.

El de Vilassar de Mar lamenta les formes com ha acabat sortint per alguns comentaris rebuts i per les constants demores.

El club insisteix que sempre li va donar suport

"Rubi ha deixat de ser l'entrenador de l'Espanyol, però el que hem de destacar és que la setena posició assolida la temporada passada ens dona l'accés a les rondes prèvies de l'Europa League. S'ha vist comunió entre l'equip i l'afició", ha exposat en el comunicat el vicepresident Carlos García Pont, que s'ha mostrat confiat en la tasca de la direcció esportiva i la secretaria tècnica. "Estan fent molta feina per trobar la persona que doni continuïtat a aquest projecte espanyolista, de planter, de bon joc, d'unitat i de lluita, que és el que ens ha de permetre afrontar la temporada vinent", ha afegit Pont. En aquest sentit, l'escollit del club, i que es farà oficial en les pròximes hores, és David Gallego, el fins ara tècnic del filial.

En el comunicat, l'Espanyol recorda que Rubi va comunicar dimecres de la setmana passada que Chen Yansheng la decisió de sortir del club per marxar al Betis. D'altra banda, el club insisteix que va mostrar sempre el seu suport al tècnic maresmenc: "El club vol reafirmar el seu compromís personal i professional amb el fins avui entrenador, a qui en reiterades ocasions se li ha mostrat el suport a la seva aposta futbolística i li desitja sort en la seva nova etapa".

El vicepresident també ha volgut tenir paraules d'agraïment a Rubi: "Han estat molt importants per assolir la setena plaça. Ara demano a l'afició de l'Espanyol que segueixi donant suport als jugadors i a tot l'equip. Esperem que amb la feina de tots es puguin assolir noves fites".

Un embolic que s'ha allargat més d'una setmana

L'embolic s'ha allargat fins a aquest dijous, quan s'ha desbloquejat una negociació que no afavoria cap de les parts. L'Espanyol vol anunciar el seu relleu al més aviat possible, mentre que el Betis i Rubi fa dies que esperen el vistiplau per unir els seus camins i treballar conjuntament. Malgrat tot, alguns mitjans de Sevilla apunten que el tècnic ja estaria assessorant el Betis en la seva planificació esportiva. Unes informacions no confirmades que, si fossin verídiques, podrien suposar una il·legalitat, ja que un entrenador amb contracte amb un club no pot treballar per a un altre amb aquest vincle vigent. Sigui com sigui, Rubi ja és passat a l'Espanyol.

Rubi es va incorporar al primer equip de l'entitat catalana l'estiu passat, procedent de l'Osca. Aquesta temporada, el tècnic de Vilassar de Mar ha dirigit a la plantilla perica en 44 partits oficials entre Lliga i Copa, sumant 16 victòries, 13 empats i 15 derrotes. El conjunt blanc-i-blau va finalitzar el curs esportiu setè amb 53 punts, posició que dóna accés a la fase prèvia per a la classificació de l'Europa League, i va arribar als quarts de final de la competició copera.

stats