Esports 30/05/2019

La indemnització allarga la sortida de Rubi

Disparitat de criteris entre els agents del tècnic i el club en la quantitat a pagar

Roger Requena
2 min
Rubi, durant el partit contra el Celta

BarcelonaA falta del comunicat oficial, Rubi ja és, en realitat, història a l’Espanyol. El que s’esperava que fos un desenllaç ràpid a primera hora del matí va acabar convertint-se en un estira-i-arronsa agre per als interessos de Rubi i de l’Espanyol. Les dues parts encara negociaven aquest dijous a última hora del vespre per un punt que els distanciava: la indemnització que ha de pagar el tècnic maresmenc. Segons va poder saber l’ARA, al no tenir Rubi una quantitat exacta xifrada a la clàusula, hi va haver diferents interpretacions sobre quina quantitat calia pagar. Els agents de Rubi calibraven que la xifra era una, mentre que els dirigents del club defensaven que era una altra. Mentrestant, el Betis, actor secundari en aquest conflicte –però no per això menys important– esperava des de la distància que les discrepàncies es resolguessin per poder tancar el fitxatge del maresmenc.

El club blanc-i-blau no va mostrar-se gens receptiu a l’hora d’atendre les pretensions de l’altra part i no va voler rebaixar la quantitat exigida des del primer moment. Una postura que va sorprendre negativament l’entorn del tècnic, ja que asseguren que contradiu el que li havia promès Chen Yansheng en la videoconferència que va mantenir dimarts amb l'entrenador. Rubi va transmetre al president xinès la seva voluntat d’acceptar l’oferta del Betis. La resposta del dirigent i màxim accionista blanc-i-blau, després d’acceptar la decisió del tècnic, va ser assegurar-li que li donaria “facilitats” per sortir. Dos dies després, Rubi va trobar-se amb més obstacles dels previstos per marxar. Des de l’entorn del preparador lamenten la disparitat de criteris.

Rubi no va escoltar l’oferta de l’Espanyol

Mentre espera trobar el moment adequat per exposar els seus motius, Rubi estava ahir “tranquil, però fastiguejat" per sortir malament del club, ja que és periquito, i li dolen "les formes com s’està tractant del tema”, segons van explicar a l’ARA fonts properes al maresmenc, que també neguen que hagi actuat d’esquena al club: “Va parlar amb Perarnau i li va dir que també volia parlar amb Rufete, però no li agafava el telèfon, no el va localitzar”. Els fets es van produir dimarts, quan el tècnic va traslladar al club l’oferta rebuda pel Betis. Abans, dilluns, només s’havia produït un intent de contacte per part de l’entitat amb els agents del club. El mateix dimarts, a mitja tarda, l’Espanyol va plantejar a Rubi una contraoferta per escrit, però Rubi no la va voler ni considerar. De fet, el maresmenc no va ni saber de quina oferta es tractava, ja que ja tenia decidit acceptar el projecte del Betis. Un final amarg per a un idil·li que ha durat poc menys d’un any.

stats