Esports 03/06/2019

Es manté l'embolic pel cas Rubi

L'Espanyol espera des de dijous el pagament i la firma, però el tècnic considera que no hi ha acord

Roger Requena
2 min
El tècnic blanc-i-blau, Joan Francesc Ferrer Rubi, donant instruccions durant un partit de Lliga.

BarcelonaEls divorcis no acostumen a ser tràmits agradables ni senzills, tampoc en el futbol. Si el comiat del tècnic que ha fet possible el retorn de l'Espanyol a Europa 12 temporades després ja és prou dolorós per si mateix, el fet que el procés de desvinculació de Rubi de l'entitat s'estigui allargant tants dies està provocant una situació en què no en surt beneficiada cap part. Aquest dilluns, gairebé una setmana després que esclatés el cas Rubi, la situació segueix en vies de desencallar-se.

Les versions, de fet, són completament contraposades. Des de l'entitat asseguren a l'ARA que "hi ha un acord ferm des de dijous" per a la desvinculació del tècnic. "L'únic que esperem és que dipositin la clàusula i signin els papers. No hi ha cap discussió", afirmen fonts de l'Espanyol, que des de dijous passat, ara fa quatre dies, ja tenen preparat i redactat el comunicat amb el qual oficialitzaran el comiat del tècnic. Des del club apunten que a hores d'ara encara no hi ha cap novetat sobre la qüestió.

Un testimoni oposat, o almenys força diferenciat, del que defensen fonts pròximes al tècnic maresmenc. Des del seu entorn s'assegura que estan intentant tancar aquest mateix dilluns la sortida de Rubi, ja que encara no hi ha "un acord econòmic per desvincular-se". La diferència de criteri rau en el que va avançar l'ARA dijous passat: per part del tècnic encara no hi ha acord perquè la quantitat que han de pagar al club entenen que és diferent a la que l'entitat defensa.

L'entorn de Rubi reconeix que estan intentant tancar la negociació perquè aquesta demora no convé ni va bé a cap de les parts. L’Espanyol vol començar a treballar amb el nou tècnic, però no pot anunciar ningú fins que Rubi deixi de ser oficialment l'entrenador. Un comiat forçat pel maresmenc, que va decantar-se la setmana passada pel projecte del Betis. Els andalusos, per la seva part, estan a l’espera que el tècnic quedi lliure per poder començar a planificar amb ell la pròxima temporada. El Betis va tancar un acord per tres temporades amb Rubi el mateix dijous de la setmana passada. Així doncs, un cop es desvinculi de l'Espanyol s'espera que les negociacions amb els andalusos siguin força més ràpides.

Chica apunta que Rubi no volia marxar

Per si no n'hi hagués prou amb l'embolic actual, aquest dilluns l'exjugador espanyolista Javi Chica hi ha afegit nous ingredients. En declaracions a 'Pericosonline', Chica ha defensat que Rubi volia quedar-se a l'Espanyol i que l'oferta del Betis li havia de servir per obtenir una millora contractual. "Ell ja ha dit que s'ha equivocat, que el que buscava era millorar el seu contracte a l'Espanyol, però a Sevilla qualsevol cosa es filtra a l'instant. És amic meu i li desitjo sort, però estic decebut perquè m'hauria agradat que triomfés aquí. Jo sé que ell no volia marxar, però una cosa ha portat a l'altra". Unes declaracions que es contraposen amb un fet, que Rubi ni va escoltar l'oferta de millora de contracte que l'Espanyol li va plantejar dimarts passat.

stats