BARÇA
Esports 06/03/2014

El jutge Ruz rebutja rebaixar a Manos Limpias la fiança per personar-se en el cas Neymar

Ruz desestima el recurs presentat contra aquesta imposició en el cas del fitxatge del jugador

Efe
2 min
El jutge Pablo Ruz

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha rebutjat rebaixar la fiança de 45.000 euros imposada al sindicat Manos Limpias per admetre la querella contra els actuals president i vicepresident del Barcelona, Josep Maria Bartomeu i Javier Faus en la causa en què investiga el fitxatge de Neymar.

Ruz desestima així en un acte el recurs interposat per Manos Limpias contra la imposició d'aquesta fiança en entendre que no era "exigible" com a requisit per a l'acceptació d'una querella. El jutge entén que no es tracta d'una simple adhesió a un procediment que ja està en marxa, sinó que es tracta d'ampliar el marc i àmbit de les actuacions obertes arran de l'admissió de la querella d'un soci del club contra l'expresident del Barcelona, Sandro Rosell, per apropiació indeguda.

La pretensió de Manos Limpias era ampliar el procediment contra altres persones diferents de l'inicialment querellat i per un altre delicte diferent comporta, segons Ruz, "noves diligències, noves possibles imputacions" i en el cas que no prosperés la querella una sèrie de responsabilitats "a resultes del judici" que "s'haurien de satisfer d'alguna manera", el que s'assegura "amb la previsió de fiança".

En imposar aquesta fiança al sindicat, Ruz considera, però, que hi ha "prou indicis" per admetre la querella dirigida contra els actuals president i vicepresident del club, Josep Maria Bartomeu i Javier Faus, respectivament, el pare de Neymar i l'expresident del club Sandro Rosell, que ja està sent investigat per un delicte d'apropiació indeguda.

Ruz va assenyalar llavors que la narració de la querella de Manos Limpias s'assembla a la interposada contra Rosell pel soci del Barça Jordi Cases. Ruz va observar que els quatre querellats van signar diversos contractes relacionats amb el fitxatge que s'estan investigant i per això conclou que admetrà la querella quan Manos Limpias pagui.

Va considerar que en el cas que Manos Limpias aboni els diners, no hi ha "urgència o necessitat per rebre declaració als querellats en condició d'imputats", ja que caldria esperar al resultat de les diligències que ha acordat en el marc de l'altra querella contra Rosell admesa ja a tràmit i que ha derivat en la imputació del Barcelona com a persona jurídica per un delicte fiscal.

stats